Blomqvist, Norges eldste auksjonshus, har vært gjennom en merkevareaktivering skap av frilanser Peder Haugfos og designer i Part Design, Mario Urban.

Inspirert av moderne internett-kultur, popkulturelle referanser, gamle aviser og morsomme slagord, har de skapt en kunstkatalog med formspråk rettet mot neste generasjons kunstsamlere. 

- Vi er har prøvd å mikse popkulturelle referanser, klassiske billboards, digital ungdomskultur med høykultur og vakre kunstobjekter. Vi har designet og laget en tosidig pamflett som ser ut som en gammeldags reklameplakat. Den er trykket på tynt avispapir og trykket med Risoteknikk. Vi har kartlagt verdiforslagene til Blomqvist, Norges eldste auksjonshus, og forsøkt å gjøre disse relevante for de mellom 20 og 40 år gjennom å fortelle mange historier som gjør de relevante for en yngre målgruppe, sier duoen.

- Man trenger ikke silkehansker og tørkle i halsen for å handle på auksjon. Blomqvist selger også moderne møbler av høyere kvalitet, holder seg i pris og er billigere enn hva du kjøper nytt hos Skeidar, sier Haugfos.

Haugfos forteller at ved å tilpasse seg ulike subkulturer kan merkevarer ikke bare tiltrekke oppmerksomhet, men også bygge bånd med publikum. Haugfos står blant annet bak kampanjen «Blomqvist Unge samlere» og har hjulpet auksjonshuset å bli kjent blant unge.

- Å utføre merkebygging rettet mot GEN Z handler ikke om å prøve å være «trendy og kul», men heller fokusere på å treffe disse lidenskapelige menneskene og tappe inn i subkulturene de henger og de estetiske uttrykkene de er eksponert for gjennom sport, mat, kultur, musikk også videre, sier Haugfos.

- Når man tenker på en katalog eller brosjyre for et galleri eller auksjonshus, så ser man for seg glossy papir og flotte bilder. Dette er bra, men for å gjøre det relevant for de unge, må vi tweeke litt på utrykket og hvordan vi presenterer innholdet, sier Urban.

Nå unge:

Blomqvist vil nå enda flere unge.