Forrige uke ble det klart at Tesla-eier Elon Musk saksøker selskapet bak ChatGPT, OpenAI. Musk beskylder OpenAI og administrerende direktør Sam Altman for brudd på kontraktsmessige avtaler inngått da han hjalp til med å grunnlegge ChatGPT-skaperen i 2015.

- Under sitt nye styre forbedrer OpenAI en generativ kunstig intelligens for å maksimere profitt for Microsoft, i stedet for til fordel for menneskeheten, sier Musk i søksmålet.

Han hevder OpenAI og administrerende direktør Sam Altman har brutt en avtale ved å forfølge profitt i stedet for den ideelle misjonen om å utvikle kunstig intelligens som gagner menneskeheten

Les også: Elon Musk saksøker OpenAI: - Maksimerer profitt for Microsoft

I en bloggpost slår nå det Microsoft-eide KI-selskapet tilbake mot Musk som var med på å grunnlegge selskapet i 2015.

- Vi er triste over at det har kommet til dette med noen vi har beundret dypt - noen som inspirerte oss til å sikte høyere, så fortalte oss at vi ville mislykkes, startet en konkurrent, og deretter saksøkte oss da vi begynte å gjøre betydelige fremskritt mot OpenAIs misjon uten ham, skriver OpenAI i blogginnlegget.

De har til hensikt å avvise alle påstander fremmet av Elon Musk i søksmålet og antyder at milliardæren, som var involvert i oppstarten av selskapet, egentlig ikke hadde så stor innvirkning på utviklingen og suksessen, skriver Techcrunch.

- Da vi diskuterte en profitt-struktur for å fremme misjonen, ønsket Elon at vi skulle slå oss sammen med Tesla eller at han skulle ta full kontroll. Elon forlot OpenAI og sa at det måtte være en relevant konkurrent til Google/DeepMind og at han skulle gjøre det selv. Han sa at han ville støtte oss i å finne vår egen vei, skriver OpenAI videre.

OpenAI avslører også at de siden oppstarten i 2015 har samlet inn mindre enn 45 millioner dollar fra Musk, til tross for hans opprinnelige forpliktelse om å gi så mye som én milliard dollar i finansiering.