Designbyrået på Rodeløkka i Oslo styrker laget og har hentet inn svenske David Karlsson i rollen som seniordesigner. Han kommer sist fra design- og kommunikasjonsstudioet Rethink der han har jobbet med kunder som Coop, NorgesGruppen, Anora, Kaffa Butikk og Vestre.

- Det er en ære å komme hit og det føles utrolig spennende. Jeg ser også frem til å jobbe enda mer strategisk og analytisk, sier Karlsson i en pressemelding.

Han har spesialisert seg innen design på vin og brennevin, og kombinerer designutdannelsen innen pakningsdesign med flere års praktisk erfaring fra trykk, prepress og repro.

- Denne kombinasjonen har gitt meg den tekniske kunnskapen som trengs for å sikre at det ferdige resultatet blir nøyaktig så nydelig som både vi og kunden vil ha det, forteller Karlsson og legger til at han ser fram til å komme i gang og bli godt kjent med sine nye kollegaer i Cretalux.

- Et av Norges mest respekterte designbyråer
De siste årene har han jobbet rendyrket innen drikkevarer og bygget det ut mot visuelle identiteter, designsystemer og typografi. Han har også lang erfaring med å jobbe digitalt med UI design for websider, e-commerce og UX.

- Cretalux er det ideelle steget videre for meg, som et av Norges mest respekterte designbyråer, sier Karlsson.

Byråleder og rådgiver i Cretalux, Line Støtvig skryter av nysigneringen.

- Han er en stjernedesigner med en unik fingerspissfølelse, sier hun.

Designbyrået Cretalux ble etablert i 2015 av Støtvig og Bjørn Rybakken, som begge kom fra Tangram Bates, før de realiserte drømmen om å starte for seg selv. Byrået står bak en rekke kjente navn og visuelle identiter, og har blant andre Nora, Salma, Diplom Is, Frydenlund, Schous og Norgesplaster på kundelisten.

- Ekstra spennende å jobbe med en utfordrer
De siste årene har byrået bevisst satset på å utvide byråets fagfelter og hentet inn bredere kompetanse, noe som har gitt uttelling i form av nye av kunder. Forrige måned signerte Cretalux med Kavli/Q-Meieriene, Unil og den anerkjente britiske matgründeren Nud Dudhia, som står bak flere kjente restaurantkonsepter som Breddos, Løkka Deli og Doug’s Hamburgers.

- Vi synes det er ekstra spennende å jobbe med en utfordrer som Q-Meieriene i et marked hvor vi allerede har lang erfaring. Og vi er svært begeistret over å ha fått tillit hos Unil. Også har vi et nært forhold til gode matopplevelser, og gleder oss til flere sammen med Nud Dudhia, sier Støtvig.

For sistnevnte er Cretalux hentet inn for å utvikle visuell identitet for eksisterende, men også nye konsepter.

Cretalux teller ti ansatte og leverer et bredt utvalg innen design og har spesialister innen skriftdesign, illustrasjon, animasjon og 3D-visualiseringer. I tillegg har de spisset seg ytterligere innen visuell identitet og pakningsdesign den siste tiden.

Spisser kompetansen:

Designbyrået Cretalux fyller på med ny designer og nye kunder. Foto: Studio Abrakadabra