For tredje år på rad har IT-selskapet Atea blitt kåret til et av verdens 100 mest bærekraftige selskaper av forsknings- og medieselskapet Corporate Knights. Det gir topplassering i Norge og holder til en 41. plass globalt. 

- Det er en stor ære. Denne anerkjennelsen forteller oss at vi er på riktig vei i arbeidet med å snu IT-bransjen til å bli mer bærekraftig. Samtidig er det en rekke utfordringer som må løses i årene fremover for at vi skal nå klimamålene. Som Norges største IT-selskap ser vi dette som vårt samfunnsansvar, et ansvar vi tar både fordi vil og fordi vi kan, sier bærekraftsjef i Atea Norge, Nelly Flatland i en pressemelding.

Rangeringen til Corporate Knights «Global 100 Index» baserer rangeringen på en analyse av bærekraftspraksisen til 6733 selskaper fra hele verden. Selskapene må være børsnotert og ha en bruttoomsetning på mer enn en milliard amerikanske dollar, for å bli rangert.

Årets 41. plass totalt er rekord beste for Atea. I fjor ble det en 49. plass og året før en 51. plass.

- Samarbeid er nøkkelen til suksess i vårt bærekraftsarbeid - og for det vi ønsker å få til fremover sammen våre kunder og partnere. Utmerkelser som dette gjør oss motivert til å fortsette det viktige arbeidet vi har foran oss, forteller Flatland.  

Årets plassering og bedring fra tidligere år, er et riktig steg i retning selskapets bærekraftsmål for 2030. IT-selskapet skal blant annet redusere egne utslipp med minst 50 prosent.

Gjennom det digitale opplæringsprogrammet «Bærekraftskolen», bygges bærekraftskompetanse for Ateas 1750 ansatte. Selskapet har i dag 40 bærekraftsambassadører som har spisskompetanse på bærekraft innen sine fagfelt.