Tine har frem til nå hatt løpende avtaler med byråene SMFB Dinamo, Høien og We Oslo. Nå melder selskapet at de etter en grundig prosess har inngått rammeavtaler for kjøp av tjenester innen design med We Oslo og Grid branding.

- Tine har en bred merkeportefølje med til dels omfattende produktportefølje. Derfor er det viktig for oss med kreativt sterke og kompetente samarbeidspartnere som leverer solide løsninger, og som ikke er redde for å utfordre oss slik at vi sammen kan videreutvikle enda sterkere merkeidentiteter, sier sjef for merkevare og markedskommunikasjon i Tine, Linn Heidi Lunde, i en pressemelding. 

Senior strategisk kategorispesialist i Tine Innkjøp, Merethe Nyvold Johannessen. forteller at We Oslo og Grid branding, gjennom anbudsprosessen viste seg å tilby Tine det beste tilbudet både med tanke på kompetanse, kvalitet, bærekraft og pris.

- Det har vært viktig for Tine å være godt dekket både med hensyn til strategi og utførende leveranser. Etter en totalvurdering stod Grid Branding og We Oslo igjen som våre førstevalg, sier hun. 

Varighet på tre år
Avtalen gjelder kjøp av tjenester innen design, og har en varighet på tre år. Avtalen er en konsernavtale på vegne av Tine SA, som betyr at Fjordland og Diplom-Is også kan benytte seg av avtalene. Daglig leder i We Oslo, Linn Bakke, er stolt over å ha landet en langsiktig avtale med Tine. 

- Tine er en del av den norske folkesjela og vår felles kulturhistorie. Det er en drøm for oss å få lov til å være med å forvalte og utvikle merkevarene til en så premissgivende aktør. Vi har allerede jobbet med Tine på noen prosjekter og har hatt et profesjonelt og hyggelig samarbeid så langt. Så vi gleder oss til å ta fatt på det vi skal skape sammen, sier Bakke.

- Har sterke merkevarer
Grid branding er et kreativt byrå som jobber strategisk med design og reklame, og omtaler seg selv som «kreative merkevarenerder». Strategisk rådgiver i byrået, Thomas Grotle sier at de trigges av å arbeide med faglig krevende problemstillinger. 

- Tine har sterke merkevarer, men også en kompleks portefølje med mange interessante utfordringer knyttet til posisjonering, distinkte merkeelementer, merkearkitektur og navigering innen hver produktkategori. Vi ser frem til å kunne bryne oss på disse utfordringene, og bidra til Tines videre utvikling, sier Grotle.

Tine har tidligere hatt løpende avtaler med blant annet SMFB Dinamo. 

- Vi har vært et av byråene som i de siste årene har gjort flere fine enkeltoppdrag for TINE, blant annet et vellykket redesign av hele YT-serien og alle ostene under TINE Ysterier, sier leder i Dinamo Design, Turid Rønningen til Kampanje. 

- Nå går Tine inn i en større rammeavtale med We Oslo og Grid branding, to sterke og gode designmiljøer her i Oslo, og vi er sikre på at de kommer til å gjøre en veldig god jobb sammen med Tine, legger hun til. 

I likhet med SMFB Dinamo har også Høien hatt løpende avtaler med Tine. Byrået står blant annet bak den nye identiteten til Tines plantebaserte merke Grys. Samt som de har utarbeidet designplattformen til Tines nye asiatiske storsatsning. 

Byråleder i Høien, Hanne Sundsli bekrefter ovenfor Kampanje at de var med i pitcherunden, som de tapte til We Oslo og Grid branding. 

- Dette er to supre byråer og vi ønsker både Tine og byråene masse lykke til, sier Sundsli.

Les også: Blir ny kommersiell sjef i Tine: - Begeistret og takknemlig