Siden Space Norway er heleid av den norske stat, er transaksjonen betinget av godkjenning av Stortinget.

– Gjennom avtalen vil Telenor Satellite få en industriell eier med et strategisk fokus på satellittvirksomhet med de prioriteringer det medfører for å utvikle virksomheten videre, inkludert potensielle investeringer i ny satellittkapasitet, skriver Telenor i en børsmelding.

Selskapsverdien er på 2,36 milliarder kroner, og transaksjonen forventes gjennomført i januar 2024.

Telenor skriver videre i børsmeldingen at dette er en del av deres strategi som innebærer å realisere eiendeler utenfor kjernevirksomheten til selskapet.

Telenor Satelite er en europeisk satellittoperatør. De betjener markedene i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika med kringkastings- og datatjenester. Selskapet leverer TV-tjenester til millioner av hjem. I de tre første kvartalene av 2023 hadde selskapet inntekter på 707 millioner kroner.