Johan Grönlund er ansatt som ny Chief Operating Officer (COO) i konsulentselskapet Forte Digital, og overtar med det jobben til Endre Dingsør. Dingsør har vært Forte Digitals COO og partner siden oppstarten i 2017, men rykker nå opp og får samme stilling i Forte Group. Han tar med det på seg ansvaret om å skape synergier og vekst i de nyoppstartede markedene Tyskland og Danmark. Mens Grönlund skal bidra med og videreutvikle selskapet i Norge. 

Grönlund kommer nylig fra stillingen som Chief Product Officer i Cirkle K, der har han jobbet i nærmere syv år. Han har også erfaring fra PwC og General Electric. 

- Jeg gleder meg til å bygge videre på det fantastiske arbeidet som har blitt gjort for å utvikle Forte Digital til det selskapet vi er i dag. Jeg tror også at vi fortsatt bare er i starten av reisen, sier Grönlund.

Han forteller videre at selskapets visjon og ambisjoner «veide tungt da han takket ja til stillingen».

- Visjonen til gründerne resonerte veldig godt med mine egne ambisjoner. Det er utrolig engasjerende å møte folk som tenker stort og har lyst å gjøre en forskjell. Jeg er sikker på at Forte Digital har organisasjonen og modenheten til å ta det neste steget. Det gleder jeg meg til å være en del av.

Daglig leder i Forte digital, John Kårikstad, er veldig glad for å ha fått på plass Grönlund.

- Johan har en imponerende CV og jeg er helt sikker på at vi har fått rett mann til å være med på å bygge Forte Digital videre. Johan har blant annet spennende ledererfaring innenfor produktutvikling og teknologi som vil komme selskapet til gode. Jeg er veldig fornøyd med å få Johan med på laget, sier Kårikstad.

- En reise jeg er stolt av
Det som i 2017 startet som en liten gjeng med teknologer, har i dag blitt et internasjonalt kompetansehus med nærmere 350 fageksperter. 

- Det er en reise jeg er stolt av. Forte Digital er et selskap for dyktige fagfolk og en vekstpartner for ambisiøse selskaper som ønsker å lykkes digitalt, sier Kårikstad. 

Han forteller videre at selskapets reise og vekst har gått over alle forventinger.

- Denne reisen skyldes at vi har fått på plass svært dyktige folk til å bygge selskapet, at vi har hatt et sterkt verdiforslag ut i markedet som vi har truffet med og at vi har ambisiøse kunder som har gitt oss tillit og har ønsket å vokse sammen med oss  

I 2021 ekspanderte Forte Digital og gikk inn i Danmark og Tyskland. I januar i år styrket selskapet kompetansen sin ytterligere gjennom oppkjøpet av to ledende digitale selskaper i Berlin.

- Vi har fått gleden av å ønske digitalbyrået Webfox og det digitale produktstudioet PizzaPizza velkommen til Forte-familien, forteller Kårikstad. 

Han legger til at deres mål er å bli bransjeledende innen digital produkt- og tjenesteutvikling i Europa.

- Gjennom disse oppkjøpene, samt organisk vekst, er vi bedre rustet til å hjelpe danske og tyske kunder med skalering og vekst. Vårt kontor i Polen, som har vært med siden oppstarten, har også vært avgjørende for vår internasjonale satsning.

- Et vanskelig år
I 2022 omsatte Forte Digital for 297 millioner kroner. Det var en betydelig økning fra 2021 på 100 millioner kroner.

Kårikstad forteller at 2023 har vært et «vanskelig år for alle i bransjen», mye på grunn av makroøkonomiske konjunkturer, mer usikkerhet i markedet og strammere budsjetter. 

- Vi har vært i en ekstraordinær situasjon med rakettvekst i de siste årene, men vi forventer ikke samme vekst for 2023-2024. Denne usikkerheten vi nå ser i markedet tar vi hensyn til når vi planlegger for fremtiden.

Han sier videre at den økonomiske usikkerheten som er i markedet gjenspeiler seg i ambisjonsnivået hos kundene.

- Mange sitter på gjerdet og er avventende med tanke på å starte nye prosjekter. Det er særlig de mest konjunkturutsatte bransjene som må gjøre de tøffeste prioriteringene, avslutter Kårikstad.