Etter å ha valgt det nye reklamebyrået Smeh som ny partner på kommunikasjonssiden, er det nå klart at den storstilte byråjakten til Hennig-Olsen Is også omfatter et valg av Høien som nytt designbyrå.

- Hennig-Olsen Is er en kunde som har stått på blokka siden dag én, så det er en veldig god følelse å endelig ha Norges største iskremprodusent på kundelista, sier byråleder i Høien, Hanne Sundsli.

Les også: Hennig-Olsen blir første kunde hos Smeh: - Helt nydelig

Som det nye reklamebyrået Smeh er også Høien et lite oppstartsbyrå. Designbyrået startet opp på St. Hanshaugen for fire år siden og har siden oppstart hanket inn flere kunder av en visse størrelse. Noen av kundene er Prior, Mills, Apotek 1, Orkla, Jotun og Tine. Nå får de også inn iskremprodusenten fra Hannevika utenfor Kristiansand.

- Hennig-Olsen Is har alltid vært en drømmekunde. Iskrem er noe vi alle har et kjært og nært forhold til, og Hennig-Olsen Is, med sin sterke posisjon, sin lange historie som familieeid selskap og ikke minst sin filosofi om hvordan skikkelig is skal lages, er en kronjuvel av en merkevare å få jobbe med, sier Sundsli til Kampanje.

Les også: Designbyrå sikrer seg storkunde: - Trodde nesten ikke det skulle bli penger til lønn i starten

- Fulgt med på Høien
Markedsdirektør Marianne Høy Erikstad har dermed brukt tiden godt etter at hun i januar i år gikk inn som ny markedsdirektør i selskapet.

- Jeg har fulgt med på Høien og har lenge vært imponert over hva de har fått til. Da vi i våres besluttet å se etter ny samarbeidspartner på identitet og design, var derfor Høien allerede langt oppe på lista. Det tok ikke lang tid for partene å innse at de delte mye av det samme tankegods rundt merkevarebygging, sier Høy Erikstad.

Hun sier samarbeidet «startet gjennom et testprosjekt» som utviklet seg underveis, men Hanne Sundsli kan også røpe en liten hemmelighet. For da hun så at Hennig-Olsen Is hadde fått nye markedsdirektør, kastet hun seg over telefonen og ringte den nye markedsdirektøren.

- Den telefonen jeg tok i våres angrer jeg virkelig ikke på. Alt klaffet fra start. Det er heller ikke til å stikke under en stol at våre yngste familiemedlemmer også er svært fornøyd med dealen. Småis-disken som fulgte med har allerede fått bein å gå på, sier Høien-sjefen.

Høien hadde et overskudd på 3,3 millioner kroner i 2022 etter at omsetningen hadde falt til 13,9 millioner kroner. Tilsvarende tall for 2021 var p henholdsvis 4,8 og 17,2 millioner kroner, 

Les også: Tidligere Design House-kollegaer starter eget designbyrå

På iskremjakt:

Designbyrået Høien og daglig leder Hanne Sundsli (i midten sittende) har vært på iskremjakt i år. Nå har de sikret seg Hennig-Olsen som kunde.