I sommer åpnet den nye merkevarekjeden Yellow dørene til sin første butikk på Sørlandssenteret i Kristiansand. Yellow tilbyr et stort sortiment av klær, sko og tilbehør fra kjente merker og nye funn, til en svært god pris, ifølge pressemeldingen. 

Sortimentet er basert på overskuddsprodukter fra hele verden, og inspirasjonen til konseptet er hentet fra internasjonale suksesser som Brands For Less, Dress For Less, TJ og Maxx. og Ross Dress for Less.

Det er venture-selskapet Askeladden & Co og Normal-gründer Michael Eeg som står bak lanseringen.

Det er ikke første gang Eeg tar med seg internasjonale konsepter til Norge. I 2017 brakte han billigkjeden Normal hjem fra Danmark. som omsatte for 2,4 milliarder norske kroner i fjor. Eeg forteller at Yellow allerede på åpningsdagen omsatte for over en million kroner. 

- Det er langt over forventet, og ligger an til å bli et nytt retail-eventyr. Yellow har alle forutsetninger til å bli nordmenns nye folkefavoritt, sier han. 

Eeg har store ambisjoner for Yellow. Han forteller at de planlegger å åpne tre til fire butikker i løpet av høsten, og vil ekspandere til over ti butikker neste år.  

Navn, visuell identitet og merkevare- og kommunikasjonsplattform er levert av design-og strategibyrået Manyone. Ferdigstilling av forretningskonseptet og åpning av første butikk ble gjort på knappe fire uker, forteller Tim Nilo, partner i Askeladden & Co. 

- I våre prosesser er vi helt avhengig av byråsamarbeidspartnere som både kan snu seg raskt rundt og være pragmatiske, utfordre oss og være stødige rådgivere der det teller som mest, og ikke minst evne å forstå forretningsmodellen og det markedsmessige mulighetsrommet. Det er en kunst. Derfor håndplukket vi teamet i Manyone til dette oppdraget, sier Nilo. 

Ansvarlig for merkevaredesign i Manyone, Alexandra Schou Salbu forteller at følelsen av å handle smart ble tidlig en føring i prosessen. 

- Navnet og den visuelle identiteten baserer seg på enkle, men kraftfulle virkemidler som underbygger dette, sier hun. 

- Vi ønsket å skape en ukomplisert og tydelig merkevare, og har tatt inspirasjon fra kjente salgssignaler ved utvikling av både navn, farger og symboler. Yellow tar fullt eierskap til gulfargen, som signaliserer lave priser, er et blikkfang for prisbevisste, men som samtidig evner å kommunisere kvalitet, sier Schou Salbu.