- Vi ønsker å understreke elektrikerens viktige rolle og gi dem den oppmerksomheten og hyllesten de fortjener, sier kommunikasjonssjef i Zaptec, Maiken Økland, i en pressemelding.

I en ny video fra ladeselskapet har de fått med seg Stavanger symfoniorkester for å hylle elektrikerne som blant annet installerer elbil-ladebokser. I videoen fra selskapet har de fått en elektriker til å nettopp installere en slik ladeboks mens symfoniorkesteret spiller «Holbergs-suite» av Edvard Grieg.

- Jeg hadde aldri forestilt meg at en slik jobb noen gang ville fått en slik hyllest. Elektrikeren fortjener ros. Her snakker vi om en yrkesgruppe som får samfunnet til å fungere hver dag, det er viktig at vi ikke glemmer, sier Jone Oliversen, som er elektrikeren i videoen.

- Vi kan ikke snakke om kvalitet og sikkerhet uten å nevne de dyktige elektrikerne som installerer våre ladebokser. Uten flinke elektrikere hadde ikke Norge vært den elbilladenasjonen vi er i dag, og i Zaptec hyller vi de små tingene som ofte går ubemerket hen, sier Økland.

Videoen er også med å understreke hvor raskt man kan få installert en elbil-lader hjemme, i tillegg til at det er en oppfordring til å installere en ordentlig lader.

- Kontinuerlig lading av elbil fra stikkontakt er ikke anbefalt. Det medfører en belastning på det elektriske anlegget siden ledningene belastes med maksimal kapasitet over tid. Det er hverken de fleste stikkontakter eller elektriske anlegg konstruert for, og denne belastningen kan føre til varmgang og i verste fall brann, sier Økland.

- En dedikert ladeboks tåler mer strøm og har flere ekstra sikkerhetsfunksjoner innebygd i systemet slik at du unngår risikoen for varmgang og brann. Det er spesielt viktig hvis du lader elbilen din om natten, legger hun til.

Produksjonsselskapet bak videoen er Screen Story, men Kjetil Hopland i Zaptec er konseptutvikler.

Se hyllesten her: