Konsulentbyrået Caulis øker omsetningen fra 17,7 millioner kroner i 2021 til 30 millioner i 2022. 2022 var byråets andre leveår. Det er en vekst på cirka 70 prosent. Det er tidligere digitaldirektør i Omicom, Thomas Straw, og tidligere digitaldirektør i Red Media, Bjarte Humborstad, godt fornøyde med.

- Det er jo først og fremst takket være det stjernelaget vi har, sammen med fortsatt tillit fra kundene våre. Vi har hovedsakelig vokst på eksisterende kunder, noe vi er veldig glade for. I tillegg har vi klart å lande noen nye kunder i løpet av fjoråret, som vi også er veldig stolte av, sier Straw.

- Hovedutfordringen var å ansatte raskt nok
På kundelisten til Caulis finner man blant andre TV 2, Obos og NorgesGruppen med Trumf.

- 2022 ble et år hvor vi løp så raskt vi bare klarte. Hovedutfordringen vår i fjor var å klare å ansette raskt nok, sier Straw.

Humborstad mener at én av årsakene til veksten er at annonsørene nå ser etter andre kvaliteter når de velger partnere enn hva de gjorde før.

- Både ut fra hva vi erfarer selv og også ut fra hva vi har sett utspille seg den siste tiden med Coops valg av nytt mediebyrå, opplever vi at flere og flere kunder nå ser fordelen ved å tørre å bevege seg litt utenfor boksen og ta andre valg enn de «åpenbare». Da blir vi, som norske, uavhengige utfordrere, mer aktuelle, sier Humborstad.

Vil tilby andre tjenester
Tidligere har Kampanje skrevet om hvordan selskapet bygger byrå på cookiedøden.

- Vi jobber og har kjernekompetansen vår innenfor markedsføring, personvern og adtech. Det er den strategiske kraften fra kjernekompetansen vi benytter for å sikre at våre kunder vinner kampen om kundene. Til nå har vi vokst på å levere konsulenttjenester innen disse områdene. Fremover vil vi også vokse ved å tilby andre type tjenester, men innenfor de samme fagområdene, forteller Humborstad.

Hvilke tjenester det blir, vil det ferske selskapet komme tilbake til.

- Vi vil lansere flere nyheter den kommende tiden, og jobber internt for å ruste oss for det nå, sier Straw.

Se alle regnskapstallene til Caulis for 2022 her. Alle tall i MNOK.

Caulis 2022 2021 Endring i %
Omsetning 30,0 17,7 + 69,5
Driftsresultat 1,0 0,6 + 66,7
Resultat før skatt 1,0 0,6 + 66,7