Marius Sunde og Kim Andre Ottosen ble hentet til designbyrået Heydays på tampen av 2021. Under halvannet år etter at designerduoen tok plass, har de nå forlatt selskapet og startet eget studio.

- Det var ingen dramatikk i at tiden i Heydays ble så kort — oppholdet der var kjempebra for vår del. Samtidig har jeg og Kim Andre vært kollegaer siden 2015, og i prinsipp siden da gått med drømmen om å starte et eget studio, forteller Sunde til Kampanje. 

Les også: Henter prisvinnende designerduo fra Snøhetta: - De har unike verktøykasser

Duoen ønsket i større grad å fokusere på «de styrkene vi som designere innehar».

- Men spesielt muligheten til å jobbe med andre og flere faglige miljøer som en ekspert på kombinasjonen av branding, digital produktvikling og teknologi var det som gjorde at tiden føltes moden. I en såpass konkurranseutsatt tid vi står i nå, virket det heller ikke som en dårlig idé å være et studio med en tydelig, spisset profil. 

Det var i mars i år at de offisielt startet opp studioet som heter Opening Hours. De har allerde gjort prosjekter for blant annet Pistachio, fashion-butikken YME Universe, Skimore (Tryvann skipark) og artisten Ary. 

I tillegg samarbeider de med sin tidligere arbeidsgiver Heydays på Aidn, et nytt journalsystem for dokumentasjon og samarbeid i helsevesenet.

- Hva slags design er det dere gjør nå?

- Vi bruker selv betegnelsen exploratory design studio. Det vi mener med det er at vi bruker, og skal bruke teknologi som en sentral del av designutviklingen for våre kunder, sier Sunde før han fortsetter:

- Enten det handler om bruken av kunstig intelligens for artisten Ary, eller å skrive egen programvare for å generere 6.000 unike vinetiketter for Mousey Wine.