Konsulentselskapet Forte Digital har ansatt Sarah Lexov og Christian Øvregaard leder for den kommersielle satsingen mot henholdsvis industri og havnæring, og netthandel og retail. 

Ansettelesene er en del av en større satsing på nye bransjer.

- Med Sarah og Christian med på laget er vi enda bedre rustet til å hjelpe nye kunder med å lykkes digitalt. Vi ønsker å bygge videre på den sterke markedsposisjonen vi allerede har opparbeidet oss. Da må vi tørre å satse med riktig kompetanse, sier kommersiell direktør Eivind Willard i en pressemelding.

Les også: Blir ny kommersiell direktør i Forte Digital

Sarah Lexov kommer fra stillingen som direktør for forretningsutvikling i Cognite. 

- Potensialet for digitalisering er enormt i bransjer som har mye teknisk gjeld og hvor manuelle prosesser tradisjonelt dominerer. Industri- og havnæringen har masse verdifull data som kan utnyttes bedre. Å få fart på digitaliseringen i denne bransjen må ikke nødvendigvis være en stor og kompleks prosess. Start med enkle digitaliseringssteg. Det er en verdi i seg selv å bare komme gang, sier Lexov.  

Christian Øvregaard kommer fra Sats og skal styrke satsingen på netthandel. Han har også erfaring fra Stokke og Norgesgruppen.

- Jeg ønsker å hjelpe selskaper med digitale løft som skaper kommersiell verdi, enten gjennom netthandel eller nye forretningsområder som kan bidra til nye inntektsstrømmer. Flere netthandelsaktører kan blant annet bli enda bedre til å utnytte potensialet i sine data for å optimalisere markedsføringen og skape relevante kundeopplevelser gjennom CRM, sier Øvregaard.