Elon Musks Twitter, som nå har blitt til X, får nok en konkurrent på mikrobloggmarkedet. Det skjer bare uker etter at Meta, som eier Instagram og Facebook, introduserte Threads.

Nå følger Tiktok etter og tillater brukerne sine å lage kun tekstbaserteinnlegg. 

Les også: Metas Twitter-konkurrent sliter med å holde på brukerne

TikTok kunngjorde endringen i et blogginnlegg mandag kveld, selv om enkelte brukere meldte at de hadde tilgang til tekstformatet allerede i juni.

- Med tekstinnlegg utvider vi grensene for innholdsskaping for alle på TikTok, og gir kreativiteten vi har sett i kommentarer, bildetekster og videoer en dedikert plass til å skinne, i skriftlig form, kommer det frem av i selskapets blogginnlegg.

Tekstinnleggsfunksjonen har foreløpig ikke fått et eget navn. Før det nye formatet ble introdusert, kunne brukerne skrive tekst over video- og bildeinnlegg samt i bildetekster og kommentarer. Enkelte brukere laget sine egne tekstinnlegg ved å dele skjermbilder av tekstfokusert innhold fra andre sosiale medier-apper og tekstmeldingssamtaler.

TikTok-tekstinnleggene kan tilpasses på samme måte som video- og fotoinnlegg, ved hjelp av musikk, bakgrunnsfarger og klistremerker. Folk kan også tagge andre brukere og legge til hashtags. En talsperson fra TikTok sier i en e-post til  The New York Times, at tekstinnleggene kan være på opptil 1000 tegn. Appen vil fortsette å begrense videobeskrivelser til 2200 tegn og kommentarer til 150 tegn. 

Mer enn én milliard mennesker bruker TikTok hver måned. Her hjemme skygger flere mediehus og annonsører av banen av sikkerhetsmessige utfordringer knyttet til bruken av appen.