Justisminister Emilie Enger Mehl har fått en egen mobil dedikert sosiale medier og er nå tilbake på den kinesiske appen Tiktok. Det skriver Dagens Næringsliv.

Dermed er landets justisminister tilbake på videodelingsappen som ansatte ved Stortinget, Nav, politiet, i domstolene og flere av landets kommuner har fått beskjed om å slette.

Det var i mars at Justis- og beredskapsdepartementet frarådet bruk av appene TikTok og Telegram på tjenestetelefoner og -nettbrett, etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Mehl hadde da fått kritikk for at hun hadde Tiktok på telefonen sin, og for å ikke ha svart åpent om dette. Hun erkjente senere å ha appen på sin ugraderte tjenestetelefon i en måneds tid. Saken endte med at Mehl måtte svare for seg i Stortinget.

¨- Jeg har forsøkt å svare så åpent jeg skal og kan. Jeg er lei meg for at jeg ikke var mer åpen tidligere og at jeg har bidratt til å skape usikkerhet, sa Mehl.

Les også: Mehl hadde TikTok på tjenestetelefonen

Men etter to måneders pause har Mehl gjort comeback med tre videoer på kort tid. Til DN sier justisministeren at hun ikke bruker tjenestemobilen til sosiale medier.

- Som tidligere kommunisert bruker jeg appen på en telefon dedikert til sosiale medier, som jeg har gjort siden i fjor høst. Jeg bruker ulike plattformer for sosiale medier, og Tiktok er en av de største sosiale medier-appene i Norge for barn og unge. Da mener jeg det er fint at også seriøse aktører er til stede der innenfor de rådene som gjelder, skriver hun i melding til avisen.