En årlig IT-rapport fra PA Consulting i samarbeid med Whitelane Research legges det frem en oversikt over kundetilfredsheten til de ulike IT-tjenesteaktørene. Her er det indiske Tata Consultancy Services (TCS) som topper listen, etterfulgt av amerikanske Cognizant og Accenture med over 80 prosent, skriver Finansavisen.

Dårligst ut kommer TietoEvry, Capgemini og CGI som inntar de tre nederste plassene med en kundetilfredshet på henholdsvis 64, 70 og 70 prosent.  Tieto har ifølge partner i PA Consulting, Clint Sookermany, dermed en vei å gå for å nå opp i tetsjiktet. 

TietoEvry er vurdert på flest kontrakter, deriblant flere eldre kontrakter, som kan trekke ned snittet. Det frikjenner dem imidlertid ikke helt, ifølge Sookermany.

- Tata har nærmest tilsvarende mange kontrakter, og er gode til å følge opp kunder. Der har TietoEvry litt å jobbe med.

Også skyleverandørene rangeres i rapporten, en bransje som i Norge er dominert av Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Google og IBM. Her kommer Microsoft klart best ut, og er høyest rangert med 84 prosent kundetilfredshet.

- Det hjelper mye at alle er vant med Microsoft-verktøy, og de andre må finne måter å motvirke det Microsoft tilbyr. Det, sammen med sikkerheten selskapet kunne tilby ved å etablere datasentre tidlig, tror vi er viktige årsaker, sier Sookermany.

Totalt er det evaluert over 2.0000 nordiske IT-kontrakter.