Den Oslo-baserte startupen Fikse har satt seg som mål å digitalisere reperasjons- og vedlikeholdsbransjen, og på den måten gjøre det enklere å fikse ting i stedet for å kaste dem.

- Vårt mål er at flere fikser og tar vare på tingene sine, sier Anine Dedekam Moldskred, gründer i Fikse.

- Vi samarbeider med en rekker skreddere, skomakere og andre reparatører. Dette gjør at du får alt på ett sted, og slipper lang ventetid. Du får prisen på forhånd, kan levere selv eller få det levert, og de fikser alt fra møllspiste mokkasiner, til en most mobilskjerm. Vi håndterer også reklamasjoner for retail, og har et samarbeid med blant annet Høyer-gruppen, legger hun til. 

Fikse har samarbeidet med EY Doberman på alt fra strategi til design.

- Vår viktigste oppgave var å sette produktstrategien sammen med Anine og gjengen i Fikse, slik at de bygger selskapet i en retning som kan skalere, sier Fredrik Bjørgmo, designer i EY Doberman.

- Det var viktig for oss at den visuelle identiteten var med på å konfrontere barrierene for reparasjon direkte. Vi valgte å illustrere problemene i stedet for løsningen - skadde sko, brudd i buksen. Det hjelper med å synliggjøre hvilke ting man kan få fikset, og tilfører mer personlighet til illustrasjonene sier Markus Ackermann, designer i EY Doberman

Svenskeide EY Doberman etablerte seg i Oslo for snart to år siden under ledelse av Behnam Farazollahi.

- EY Doberman har jobbet mye med ventures og oppstartsbedrifter, både globalt og nasjonalt. Vi har en sterk dragning mot alt som er knyttet til endring, og det gjør oss ofte attraktive ovenfor selskaper som driver med nettopp dette hver dag, Farazollahi.