Norstat, et selskap som driver med datainnsamling for markedsundersøkelser og meningsmålinger, inngår strategisk samarbeid med det norske oppstartsselskapet Testflow. Gjennom samarbeidet vil partene tilby hva de kaller «en effektiv innhenting av kvalitative tilbakemeldinger fra målgruppen via Testflow sin selvbetjente plattform.»

- Vi opplever økt etterspørsel etter raske og effektive selvbetjente løsninger for datainnsamling. Testflow sin ekspertise og robuste plattform for umoderert brukertesting har imponert oss fra start. Med integrasjon til Norstat-panel, som gjør at kundene enklere kan treffe sine målgrupper, tilfører det enda høyere verdi for våre kunder - og de kan forvente den samme, høye Norstat-kvaliteten på dataene, sier Per Olav Ramstad, administrerende direktør i Norstat Norge.

Norstat-panelet er et nettverk med over 110.000 aktive medlemmer som svarer på undersøkelser.

Det norske oppstartsselsjapet Testflow ble lansert for under et år siden, og har allerede etablert seg på det norske markedet med flere aktive kunder, som for eksempel Finn, Vipps, Vy, Obos og Norsk Helsenett. Gjennom Testflow kan brukerne teste digitale kundeopplevelser og få innspill og svar på spørsmål fra et testpanel. Testerne svarer digitalt på video fra sin egen PC akkurat når det passer dem.

- At Norstat-panelet nå blir integrert i Testflow-plattformen har vi jobbet målrettet mot, og vi gleder oss virkelig til å kunne tilby dette til nye og eksisterende kunder. Vår plattform gir kundene mulighet til å se og høre respondentenes opplevelser basert på oppgaver kunden selv definerer. Med panelet integrert kan kunden treffe sylskarpt på sin målgruppe. Kombinert blir dette et helt unikt verktøy med verdi for alle som driver med digital innovasjon, sier Hans Christensen, Co-founder i Testflow.