ItumX utvikler digitale kundeopplevelser på ledende DXP-plattformer (Digital Experience Platform). Nå har de hentet innovasjonssjef i Obos, Karine Storaker Braaten, som ny styreleder.

- ItumX er et litt annerledes selskap på en spennende reise. Det var menneskene jeg møtte som overbeviste meg. Deres fokus på å bygge opp et selskap ved å sette folk først skapte nysgjerrighet, sier Storaker Braaten.

Før hun begynte i Obos jobbet Storaker Braaten som leder i Deloitte Digital. Hun ble i 2020 kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner og i 2022 som en av de 100 mest innflytelsesrike og innovative menneskene innen data og IT i Norden under konferansen Data Innovation Summit 2022 i Stockholm.

- For valgkomiteen var det viktig at vi fant en styreleder med riktig kompetanseprofil, sier Barbro Moen Ternsten, COO i ItumX og leder av valgkomiteen.

- Karine har en veldig variert og spennende bakgrunn, med gode strategiske evner innenfor teknologi, innovasjon, IT/kommunikasjon og tjenesteutvikling. I tillegg viste hun en stor motivasjon for styrelederrollen, og vi ble med dette sikre på at hun ville gjøre en god jobb for eierne av ItumX, fortsetter hun.

Karine Storaker Braaten forteller at hun ble trigget av at selskapet er 100 prosent eid av de ansatte. I tillegg jobber de først og fremst digitalt, med lokale kontorer i nærheten av der de ansatte bor.

- Det er en spennende modell som beviste sin effektivitet i pandemien, men som har stort potensial for å videreutvikles. Hvordan bygger man kultur og samhold i distribuerte team? Og hvordan kan selskapet bedre utnytte sin nærhet til kunder som befinner seg utenfor de store byene? Det er en spennende og annerledes modell som jeg gleder meg til å være med å forme, sier hun.

Håvard Hauge, administrerende direktør i ItumX, gleder seg til å få Storaker Braaten med på laget når den strategiske utviklingen til selskapet skal formes.

- Det er flott å få en så erfaren person inn i denne rollen og jeg gleder meg veldig til å samarbeide med Karine om å utvikle selskapet videre, sier han.