Merkevarebyrået Grid Branding vant kontrakten om å lage identitets- og pakningsdesign for Maarud på forsommeren 2022. 

- Grid branding har overbevist oss hele veien, fra pitch til produksjon, med sterke kreative uttak med et solid strategisk fundament, sier design Michael George, ansvarlig for merkevare-og design i Maarud.

Byråleder i Grid branding, Henning Gustavsen, ser på det som en stor seier å sikre seg en kjent merkevare som Maarud. Dette mener han gjør byrået deres til en attraktiv arbeidsplass. 

- Vi merker at vi tiltrekker oss og kan beholde de beste hodene i bransjen når vi jobber for kjente merkevarer. Å vinne denne pitchen på merkevare- og pakningsdesign bekrefter at vi er blant de beste merkevarebyråene innenfor dagligvare, sier Gustavsen. 

Maarud er Norges eldste produsent av potetsnack. Potetgullprodusenten er blitt en viktig kunde for byrået, og har gitt dem mye å gjøre. Grid branding ønsker å bygge merkevaren Maarud til nye høyder med kreative design. 

- Den overordnede kreative ideen bak redesignet er å endre formen som rommer Potetgull-navnetrekket til å bli et tydelig våpenskjold. Det forsterker den ønskede posisjonen til Maarud, og gir samtidig som et distinkt blikkfang, forteller kundeansvarlig for Maarud, og strategisk rådgiver i Grid, Thomas Grotle.

Det nye Maarud-skjoldet vil være på en stor og sentrert, som brukes på alle produkter hos Maaurud. Men selv om merkevaren er den samme, har de ulike produktseriene sine særegenheter. 

- Vi er svært bevisste på å ha en dynamisk bruk av skjoldet. Formen er alltid lik, men uttrykket på den er laget for å forsterke opplevelsen og personligheten knyttet til hver produktserie, forteller Grotle.

Nytt design:

Det nye designet på potetgullposene fra Maarud illustrer et våpenskjold.