Tor Martin Olsen har de siste ti årene livnært seg på sin gründervirksomhet. Han har startet opp en rekke selskaper - først innen markedsføring på Facebook, deretter animasjon med sitt egne Animer Animation Studio, og nå har han utviklet sin egen netthandelsplattform «Scale Group».

Mandag 6. februar lanserer han og hans team «Gallery Shop». Det er en nettbutikkløsning hvor fotografer og kunstnere kan selge bilder og andre produkter uten risiko. Olsen forklarer til Kampanje at alle som ønsker kan lage sin personlige nettbutikk hvor de kan selge egen, eller andres produkter.

Olsen har fått med seg Cewe Group på laget - et av Europas ledende bildeproduksjonsselskaper. Selskapet omsetter for i overkant av syv milliarder norske kroner.

- Dette er nok det beste jeg noen gang har gjort. Det at vi har fått med Cewe som partner mener jeg er et solid kvalitetstegn for vår tjeneste. Jeg er veldig stolt av dette, sier Olsen

- Hvordan fikk du Cewe med på laget?

- Det var faktisk Cewe i Norge som kontaktet meg da de elsket konseptet umiddelbart og sa de ville være med på laget. Det gjør det mulig for oss å tilby våre brukere å selge sine bilder på print til kunder i hele Europa, forklarer Olsen.

- Helt naturlig
Santina Lafjell Crolla, key account manager i Cewe Skandinavia forteller hvorfor de ønsket er samarbeid med Olsens gründer-virksomhet.

- Gallery er et produkt som gjenspeiler seg i vår profil. Da vi ble presentert for konseptet, var det helt naturlig for Cewe å lande på Gallery som samarbeidspartner og vice versa, forklarer hun.

Hun forteller at hun er stolt over å kunne gi fotografer mulighet til å selge print gjennom Cewe, samtidig mener hun at mulighetene for internasjonal satsing er veldig gode med Gallery på laget.

- Cewe er et stort konsern, og vi er markedsledende i Europa. Derfor har vi også mulighet for å distribuere produktene over hele Europa. Vi produserer bildene i Tyskland, der Cewe har sitt hovedkvarter, sier Lafjell Crolla.

Hun mener at Gallery forenkler prosessen for kunden, noe som også kan øke sannsynligheten for at kunder faktisk benytter seg av tjenesten.

- Jeg ser på tjenesten med fotograføyne. Det er praktisk, og jeg hadde definitivt benyttet meg av konseptet om jeg selv var yrkesaktiv fotograf, sier hun.

500 forhåndsregistrerte
Olsen er grunnlegger og leder for flere av selskapene han har startet opp. Han har selv startet opp gruppen «Scale Group» som står som konsern eier av hans gründer-nettsider. Her finner man 4 av hans markedsplasser, inkludert Gallery.shop.

- Det er allerede om lag 500 personer som er forhåndsregistrerte brukere til Gallery.Shop, uten at de i det hele tatt har sett hele nettbutikken. Det er nok et bevis på at det er plass for en tjeneste som vår i markedet, sier Olsen.

På Gallery får alle som registrerer seg muligheten til å lage sin egen nettbutikk med sine produkter. Om man selv ikke er fotograf eller kunstner, kan man selge andres produkter i sin egen nettbutikk.

- Man kan også selge digitale produkter og laste opp video, word-dokumenter, e-bøker og alle type filer og sette en ønsket pris og fortjeneste på de, sier han og legger til

- Løsningen tillater at man kan sette opp og drive alt helt gratis, men vi tar en liten del av omsetningen til brukerne om de lykkes. Det er sånn vi vil tjene penger. Med andre ord, om våre brukere skaper inntekter, så gjør også våre leverandører det - og til slutt vi også. Så det er en vinn-vinn-vinn-formel vi føler oss veldig komfortable med.

Utviklere i Ukraina
I tillegg til Olsen selv, så får gründeren hjelp fra Ukraina.

- Utvikler-teamet vårt sitter i Ukraina og er tilknyttet «Scale Group» hvor vi har alle våre selskaper. Sammen lanserte vi i 2019 Supporter.no, men så kom Covid like etter og da var det store utfordringer for idretten, sier Olsen og fortsetter:

- Og i fjor smalt det i Ukraina. Det var ganske surrealistisk. Men jeg er glad for at teamet vårt er trygge og har det bra. Det viktigste vi kunne gjøre var å kunne tilby dem jobb og sikker inntekt i en usikker tid. Det har vært en emosjonell reise, sier Olsen.

Nå håper han på arbeidsro for seg selv og sine samarbeidspartnere i året som kommer.

- Det er alltid morsomt og spennende å starte noe nytt. Sammen håper vi at 2023 kanskje kan bli det første året vi får litt mer arbeidsro og kan fokusere på å hjelpe brukerne våre både på Gallery.shop og Supporter.no. Det gleder vi oss veldig til, sier Olsen