Byrågruppen North Alliance henter inn Ingebjør Øra til teknologi- og designkonsulentene i NoA Ignite, tidligere Making Waves. Øra har erfaring fra Vipps og Finn.no, to selskaper som nylig var med å kjempe om reklameprisen Gullfisken på TV 2.

Hun trer inn i rollen som produktdirektør og vil bistå NoA Ignite sine kunder med overgangen til å bli mer produktorienterte.

- Vi ser at stadig flere av våre kunder har modnet i sitt arbeid med digital utvikling. Det er komplekse og forretningskritiske produkter og tjenester som krever langt mer enn en dag på Leos Lekeland. Vi ønsker å løfte kundene våre videre så de i enda større grad evner å være kundeorientert samtidig som de skaper unik forretningsverdi, sier Kristine Bjørnstad, administrerende direktør i NoA Ignite i en melding.

Ingebjørg Øra forteller at det ikke alltid er naturlig å se problemer som må løses ved første øyekast, og at de derfor skal bli best på å validere at de forstår hvor skoa trykker. 

- Produkttankesettet omfavner hvordan vi forholder oss til problemer, hvordan vi bygger løsninger og hvordan vi prioriterer. Konsekvensen av å løse feil eller for ubetydelige problemer er at det ikke betaler seg tilbake. Løsningen kan være kjempefin, men problemet den skal løse, eller behovet den skal dekke, viser seg å ikke være stort eller relevant nok. Det er ikke alltid like naturlig å se det som burde løses ved første øyekast, og derfor skal vi bli best på å validere at vi forstår hvor skoa trykker, sier Øra. 

Hun legger til at det kan være enkelt å havne i denne fallgruven fordi man tror at man kjenner eget marked så godt at det er unødvendig å skaffe mer innsikt.

- Min erfaring er at mange blir overrasket når vi graver i hva som er viktig for deres målgruppe i en spesifikk kontekst. Så når vi skal drive forretningsverdi gjennom å løse kundeproblemer skal vi bli skikkelig gode til å definere de reelle problemene kundene våre burde løse, sier hun.