Skuespiller Iman Meskini (26), kjent fra blant annet TV-serien «Skam» og realityserien «Power Women», skal sammen med HER-gründer Donna Kastrati (31) hjelpe flerkulturelle kvinner med å etablere og utvikle sine selskap.

De lanserer i disse dager en digital plattform som skal gi kvinner informasjon, nettverk og verktøyene de trenger for å starte og drive egen bedrift.

- Jeg har alltid tenkt at kampen for likestilling ikke har inkludert flerkulturelle kvinner. Når vi ser hvor få kvinner det er som starter egne selskaper i Norge, kan du jo bare tenke deg hvor få flerkulturelle kvinner det er i næringslivsbransjen. Det vil jeg gjøre noe med, sier Meskini.

Kastrati som står bak ideen til plattformen er svært fornøyd med å ha fått med seg Meskini på laget. 

- Jeg er fornøyd med å ha fått til et samarbeidet med Iman fordi hun er en utrolig stor ressurs som mange unge kvinner ser opp til. Dessuten har hun selv store ambisjoner når gjelder å utvikle plattformen i riktig retning, sier hun.

Kastrati står bak selskaper som blant annet Hun Etablerer og Equal Agency, et gründernettverk for kvinner. Hun er også investor, og har investert i flere selskaper, deriblant Stack by me (investerings-app) og ReLi (utleie av klær). 

En viktig målsetning med plattformen er å bidra til at flere kvinner med minoritetsbakgrunn starter og lykkes med egne aksjeselskap.

- Når kun 20 prosent av aksjeselskapene i Norge er stiftet av kvinner, hvor mange av disse er stiftet av kvinner med minoritetsbakgrunn? Sannsynligvis ikke mange nok. Vi må gi enda mer tilgang til informasjon og verktøy slik at norsk næringsliv blir mer mangfoldig og likestilt. Det er her Iman Meskini, hennes nettverk og stemme kommer inn, sier Kastrati.