Tekstroboten har på kort tid blitt svært populær. Både selskap og privatpersoner har brukt den til ting som å skrive noveller, sammenfatte rapporter og til å skrive filmmanus. Roboten forstår en lang rekke språk, blant dem norsk.

Men med den økte populariteten har det blitt vanskeligere å få brukt roboten, og OpenAI lanserer nå plusstjeneste for folk som vil ha rask tilgang også når mange bruker den samtidig.

I første omgang skal betaversjonen av den nye tjenesten prøves ut i USA, men selskapet sier de håper å lansere den utenfor USA i løpet av kort tid.

Bransjen har lurt på hvordan man kan tjene penger på kunstig intelligens-tjenester som ChatGPT. Ifølge rapporter skal OpenAI ha fått investeringstilskudd fra Microsoft på 10 milliarder dollar tidligere i år. Selskapet verdsettes til nærmere 30 milliarder dollar.

(©NTB)