Konsulentselskapet Sopra Steria har den siste tiden gjort flere oppkjøp og nøkkelrekrutteringer for å styrke sitt rådgivningsmiljø innen designdrevet innovasjon og bærekraft. Til å lede rådgivningsenheten henter Sopra Steria nå inn tidligere teknologi- og digital produktdirektør Stian Krosby

- Vi har lenge sett at de enorme omstillingene som ledere nå står i på alle områder kan være veldig utfordrende både for dem og organisasjonene de jobber i. Man skal både holde full fart på eksisterende virksomhet, samtidig som at det skal gjøres store effektivisering- og digitaliseringsløft, levere på bærekraftsmål, utforske nye muligheter og tiltrekke seg de riktige hodene for å sikre vekst og fremdrift. Det sier seg selv at dagens ledere står i en spagat på veldig mange områder, og her kommer vi inn som ekstra hoder og hender på dekk, sier Krosby.  

Han kommer til konsulentgiganten fra teknologiselskapet til Aker Biomarine, Aion, Krosby har tidligere lang erfaring fra forretningsutvikling og innovasjon fra selskaper som Creuna, Bekk og Snøhetta. 

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått inn en leder med så bred kompetanse innenfor innovasjon og bærekraftig produktutvikling. Stian har allerede bistått mange av de største virksomhetene i Norge på sine endringsreiser fra tidligere arbeidsgivere, og det er gøy å se at fundamentet fra dette arbeidet fortsatt lever videre hos flere av våre kunder, forteller Anette Urhamar, direktør i Sopra Steria. 

Krosby har i høst bygget opp avdelingen med forretningsutviklere, strategiske rådgivere og innovatører fra aktører som blant annet Storebrand, Møller Mobility Group og Avo Consulting. 

- Utfordringene våre kunder møter krever at vi oppbemanner med tverrfaglig kompetanse. Vi må forstå forretningsutvikling i bred forstand samt besitte spesifikke interesseområder som gjør oss spesielt egnet til å løse enkelte problemer, forteller Krosby.