- Sans har i flere år jobbet med kunder i Lofoten og Vesterålen, og det har vært et mål å kunne få en lokal tilstedeværelse i Nord, sier Administrerende direktør og gründer Janniche Øyen i det Bergens- og Oslo-baserte designbyrået Sans. 

Nå skal Tor Åge Vorren, leder og eier av det Tromsø-baserte kommumikasjonsbyrået Røst Kommunikasjon, lede Sans sitt nye kontor fra nyttår av. Det melder designbyrået i en pressemelding denne uken. 

- Tromsø er strategisk viktig for oss, og vi ventet på at den rette personen skulle dukke opp. Det er med stor glede vi kan meddele at det ble Tor Åge Vorren, fortsetter Øyen.

Sans er et rendyrket designselskap stiftet i Bergen i 2019. De består av mer enn 30 designere innen alle designdisipliner fra visuell profil og merkevare, UX og digital design og tjenestedesign.

- Utfordringer blir i Nord-Norge
De ser nå «store muligheter» for å løse utfordringer knyttet til omstilling, digitalisering og bærekraftig utvikling i regionen.

- Behovet for omstilling, digitalisering og en bærekraftig utvikling er stor i hele vårt langstrakte land, og noen utfordringer blir kanskje enda sterkere i Nord-Norge fordi det er begrenset tilgang på nødvendig kompetanse, skriver byrået i meldingen. 

Vorren får med seg Knut Åserud på laget i Tromsø. Åserud har flere års erfaring som Art Director, designer og fotograf med base i Nord-Norge. 

- Behovet for design og designprosesser innen flere områder vokser, også i vår region. Vi kan nå hjelpe våre kunder å hente ut sitt potensiale mye større grad enn tidligere. Denne etableringen mener vi vil også tiltrekke etterlengtet kompetanse i designbransjen her vi bor, sier Tor Åge Vorren i meldingen. 

Flytter inn sammen med morsselskapet
Ifølge Byrået er målet å bli den foretrukne leverandøren av designtjenester, fra visuelle profiler til UX- og tjenestedesign, i regionen. 

- At vi går fra Røst kommunikasjon til Sans markerer også at vi nå er blitt et rendyrket designbyrå som leverer tjenestedesign, visuell design og strategiprosesser på høyt nivå. Vi kan sette sammen team med spisskompetanse som svarer på kundens utfordringer, samtidig som vi har lokal tilstedeværelse og viktig kunnskap om regionale forhold, fortsetter Vorren.

Sans er en del av selskapene i Karabingruppen, som består av selskapene Karabin, Valent og Impello. De utgjør totalt 200 ansatte i Norge, og ble i 2022 kjøpt opp av konsulentselskapet Azets Insight. 

- Det var en mye enklere beslutning å etablere seg i Tromsø siden Azets allerede er tilstede her, og det er godt å ha et sterkt selskap i ryggen når vi skal satse på denne måten, sier Øyen.

Azets har 54 kontorer i Norge, inkludert i Tromsø, og der flytter også nå designerne i det nyoppstartede Sans-kontoret inn. 

- Vi er allerede i prosess med å rekruttere flere designere til vårt nye Tromsø-kontor og har ambisiøse mål for vekst her i nord, avslutter Tor Åge Vorren.