Finske Jussi Lystimäki overtar rollen som Head of Ventures i Schibsted med virkning fra 1. januar. Han kommer fra rollen som administrerende direktør i Schibsted Marketplaces Finland og SVP for Nordic Accelerator.
Schibsted Ventures er en såkalt corporate investor i Norden. Blocket, Lendo og Leboncoin har alle vært tidligere venturinvesteringer. De siste årene har selskapet gått inn i Podme, Plick og Nettbil.

Schibsted varsler samtidig et større fokus på investeringer som er tettere knyttet til mediekonsernets kjernevirksomhett med forretningsmodeller hentet fra markedsplassområdet.
- Det å jobbe med ventureinvesteringer er utrolig spennende nå, siden verdien av oppstartsbedrifter har falt. Det betyr at det er store utviklingsmuligheter for Schibsted gitt vår merittliste og sterke posisjon på dette området. I den nye rollen får jeg muligheten til dypdykke og utforske dette potensialet ytterligere. Jeg ser frem til å bidra til å videreutvikle vår kjernevirksomhet og utforske muligheter for nordiske markedsplasser og nyhetsmedier gjennom våre venture-aktiviteter, sier Jussi Lystimäki i en pressemelding.

Han overtar jobben etter Dan Ouchterlony, som var Head of Ventures til han forlot Schibsted i september 2022. - Jeg er veldig glad for å kunne ønske Jussi velkommen ny leder for Schibsted Ventures. Han har solid bakgrunn fra å bygge og investere i startups, og lang erfaring med å lede markedsplassbedrifter, inkludert som administrerende direktør i Schibsted Marketplaces Finland. Kombinert med hans gründermentalitet gjør det meg trygg på at han vil lykkes godt med å drive våre ventureinvesteringer framover. Han vil lede et erfarent venture-team i et utfordrende marked, perfekte forhold for selskap som historisk sett tør å tenke helt nytt og gjøre store investeringer, sier Andrew Kvålseth, EVP Chief Investment Officer, Schibsted.