Adevinta har fått juling på børsen det siste året som følge av utfordringer i bruktbilmarkedet og et tøffere klima for teknologiselskaper. Nå legger toppsjef Antoine Jouteau, frem tall for årets tredje kvartal, og benytter samtidig anledningen til å gjøre endringer i hvordan rubrikkselskapet er organisert.

Jouteau oppretter tre nye vertikaler som skal romme Adevintas satsinger. De heter Re-Commerce (bruktmarked), Mobility (bil) og Real Estate & Emerging (eiendom, jobb og utleie).

Paul Heimann får jobben med å lede Re-Commerce, samtidig som han fortsetter som administrerende direktør for Ebay Kleinanzeigen. Román Campa, administrerende direktør for Adevinta Spain, skal lede Real Estate & Emerging. Ajay Bhatia, administrerende direktør av Mobile.de, skal lede Mobility. 

I tillegg blir Alexandre Collinet ny Chief Operations Officer (COO).

- Vi tilpasser organisasjonen vår for å gjøre den mer effektiv, med et laserskarpt fokus på å tilføre mer verdi til våre brukere og kunder, sier Adevinta-sjef Antoine Jouteau i en pressemelding.

En konsekvens av endringene er at Gianpaolo Santorsola, sjef for de europeiske markedene, Zac Candelario, sjef for de internasjonale markedene og Alex Alexander, produkt- og teknologidirektør, alle forlater selskapet.

- Jeg takker Alex Alexander, Gianpaolo Santorsola og Zac Candelario for deres bidrag til Adevinta og ønsker dem lykke til videre, sier Jouteau.

Adevinta lanserte i fjor høst en ny strategi som innebærer at selskapet selger seg ut av en rekke land, som Australia og Sør-Afrika, for å fokusere på fem kjernemarkeder.

Strategien har fått navnet «Growing at Scale». 

- Ved å tilpasse driftsstrukturen med strategien vår, øker vi effektivitet og hastighet, i tillegg til vår evne til å imøtekomme nye kundebehov med skreddersydde og innovative produkter og tjenester. Det gjør oss også i stand til å gripe flere muligheter innenfor disse vertikalene og forbedrer vår konkurranseevne og motstandsdyktighet, sier toppsjefen i meldingen.

Adevinta hadde en omsetning på 408 millioner euro, eller 4,2 milliarder kroner, i tredje kvartal. Selskapet hadde et resultat før skatt på minus 48 millioner euro, eller minus 496 millioner kroner.

Schibsted eier en tredjedel av Adevinta.