Onsdag formiddag sier Facebook- og Instagram-eier Meta at de vil kutte 13 prosent av arbeidsstaben sin. Det tilsvarer mer enn 11.000 ansatte, og er en av de største tech-nedbemanningene i år, ifølge Reuters

Dette skal være et grep for å kjempe mot økende kostnader og et svakt annonsemarked. Nedbemanningen er også den første i Metas 18 år lange historie, og følger en trend der flere tech-selskaper nedbemanner. Både Elon Musk-eide Twitter og Microsoft har sagt at de vil kutte tusenvis av arbeidsplasser.

- Ikke bare har netthandel gått tilbake til tidligere trender, men den makroøkonomiske nedgangen, økt konkurranse og tap av annonsesignaler har ført til at inntektene våre er mye lavere enn jeg hadde forventet, sa administrerende direktør Mark Zuckerberg i en melding til sine ansatte.

- Jeg tok feil
Kuttene kommer i kjølvannet av Metas kvartalstall, som ble lagt frem for to uker siden. Tallene ble ikke godt mottatt på Wall Street. Tech-selskapet omsatte for mer enn ventet, men lønnsomheten var langt under forventningene. 

- Jeg tok feil, og jeg tar ansvar for det, fortsetter Zuckerberg.

Zuckerberg understreket samtidig behovet for å bli mer kapitaleffektive og sa at selskapet ville flytte ressurser til «høyt prioriterte vekstområder» som sin AI-oppdagelsesmotor, annonser og forretningsplattformer, samt sitt metaverse-prosjekt.

Varslet om permitteringer
Mandag denne uken meldte flere amerikanske medier at en nedbemanning var på trappene hos teknologigiganten Meta. Ifølge The Wall Street Journal , som siterer anonyme kilder tett på prosessen, kommer nedbemanningen til å påvirke «mange tusen» Meta-ansatte, og en kunngjøring er ventet allerede onsdag.

Etter fremleggingen av Metas skuffende resultat for tredje kvartal i år, sa administrerende direktør Mark Zuckerberg at selskapets stab ikke vil øke innen utgangen av 2023, men snarere synke noe. Teknologigiganten hadde i utgangen av september 87.000 ansatte.

Les også: Venter store jobbkutt i Meta