Nylig kjøpte Circle K seg inn i Schibsteds lade-app Elton. Nå bygger de videre på sin satsing på elektrisk mobilitet med rekrutteringen av Jan Hansteen Solhøy og Elin Bøe.

Jan Hansteen Solhøy kommer fra stillingen som Chief Technology Officer i Vipps, der han har hatt ansvaret for utviklingen av teknologiorganisasjonen. I Circle K går Solhøy inn i stillingen som teknologidirektør i eMobility.

- Mitt mål er å gjenskape mye av den forenklingen jeg har vært med på innen betalingstjenester. eMobility-enheten i Circle K er i realiteten en teknologisk start-up i et stort globalt firma. Jeg gjenkjenner mange trekk fra den reisen vi har hatt med Vipps. Vi utvikler fundamentet for denne satsingen med utgangspunkt i den skandinaviske «EV laben», hvor konsepter og strategi kan testes tidlig, med tanke på videre utrulling i Circle K sitt globale nettverk, sier han.

Elin Bøe har 18 års erfaring fra merkevarekonsernet Orkla, inkludert fire år som konsernets merkevaredirektør. Bøe tiltrer stillingen som salgs- og markedsdirektør i eMobility.

- Vi er fullstendig klar over behovet for enkle og sømløse løsninger for el-bilister, jeg kjører elbil selv. Jeg gleder meg til å bringe inn min kommersielle merkevarekompetanse i denne sektoren. Jeg og teamet skal ikke bare utvikle det beste og mest sømløse ladetilbudet i bransjen, vi skal også bygge den sterkeste merkevaren og kundeopplevelsen, sier hun.

Circle Ks eMobility-avdeling har ansatte både i Oslo og Warszawa.

- Vårt team er selskapets inkubator både innen forretningsutvikling og innovasjon på dette området. Med Elin og Jan på laget, står vi sterkere enn noen gang i arbeidet med å gi kundene det beste tilbudet innen elektrisk mobilitet, sier Håkon Stiksrud, leder for eMobility i Circle K.