Etter en lang rekke med kontroverser ble det i slutten av oktober kjent at verdens rikeste mann, Elon Musk, kjøpte Twitter for hele 44 milliarder dollar. Nå er Musk i gang å sette sitt preg på meldingstjenesten og ifølge Bloomberg er ett av grepene å kutte kraftig i antall ansatte.

Hele 3.700 stillinger skal slankes bort og det tilsvarer rundt halvparten av arbeidsstokken. Bloomberg mener å vite at ansatte vil bli informert om detaljene i spareplanen allerede denne uken.

Samtidig vil Musk kalle alle de Twitter-ansatte tilbake på kontoret etter at selskapet har hatt retningslinjer som gir folk muligheten til å jobbe hjemmefra eller fra der det passer best.

Twitters nye eier Elon Musk har også varslet at selskapet kommer til å innføre et gebyr på åtte dollar for såkalte verifiserte kontoer på det sosiale mediet.

Fram til nå har systemet med verifiserte kontoer kun vært knyttet til om brukeren er en kjent person eller ikke, men Musk ønsker å la pengene bestemme, skriver NTB. 

Etter Musks oppkjøp av det sosiale mediet er den saudiarabiske prinsen Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz blitt nest største aksjonær. Det opplyste prinsen selv i en Twitter-melding fredag.

Musk er selv største aksjonær, eneste medlem av styret og administrerende direktør i Twitter etter oppkjøpet. Han betalte 44 milliarder dollar for selskapet. En god del av pengene har han skaffet ved blant annet å selge Tesla-aksjer, men 13 milliarder dollar – rundt 135 milliarder kroner – er lånt ut av en gruppe storbanker med Morgan Stanley i spissen, skriver NTB. 

Finansieringsavtalen er ifølge Financial Times en av de største som noen gang er arrangert på Wall Street.