NoA har hentet inn Ina Vikøren Ronæss som bærekraftsleder og strategisk rådgiver. Vikøren har i tillegg til å ha jobbet i H&M og Telia erfaring fra Miljødirektoratet, WWF og flere start-ups.

- Jeg har trivdes godt i rollen som bærekraftsleder i store selskap, men målet var alltid å bli overflødig, og det å bli overflødig gikk ikke raskt nok. Kloden vår trenger et høyere tempo på det grønne skiftet, og det er deilig å komme til en gjeng som virkelig forstår forretningsmulighetene som ligger i utfordringene klima og samfunn står overfor, og som har kompetansen til å sikre både fart og kvalitet på innovasjonsarbeidet, sier Vikøren.

Daglig leder i NoA Consulting, Christian Søgaard, er storfornøyd med å få Ina med på laget.

- Mye av arbeidet med bærekraft som foregår i norske virksomheter kretser rundt rapportering, risikohåndtering og enkelttiltak. Vi opplever at for få jobber aktivt med bærekraft som en unik forretningsmulighet. Det trenger ikke være en trade-off mellom det som er bra for kloden og det som sikrer god butikk, tvert imot, sier Søgaard og fortsetter:

- Her har Ina en erfaring som få andre kan vise til, og hun kombinerer sterk faglig kompetanse innen klima og miljø med et skikkelig kommersielt hode.

Henter fra kundesiden
I tillegg til Vikøren styrker NoA Consulting teamet med Camilla Bull som ny strategisk rådgiver og Sigrid Våg som Head of Operations. Bull kommer fra Schibsted, mens Våg kommer fra Vipps.

Søgaard og NoA Consulting fortsetter dermed trenden med å hente folk fra kundesiden. Tidligere i år ble Mats Formo hentet fra Telenor, mens Hanne Norstrøm-Næss fra Vipps kom på plass i fjor.

- For å være en best mulig partner for kundene våre tror vi på verdien av tverrfaglighet, og vi bygger derfor vårt eget team med en kombinasjon av unge og erfarne konsulenter og skikkelig flinke folk med erfaring fra startups og etablerte virksomheter. Målet vårt er alltid å hjelpe de små med å skalere som de store, og de store å innovere som de små – da trenger vi folk som har hands-on erfaring fra begge steder, sier Søgaard.

NoA Consulting har nå 18 ansatte i Norge, i tillegg til 20 ansatte i Sverige og 10 i Danmark.