Ehandelsselskapet PearlConvert styrker teamet sitt på konverteringsoptimalisering (CRO) og brukeropplevelser og henter inn Julie Nielsen fra Elkjøp. Nielsen trer inn i rollen som leder for dette området hos PearlConvert, og tar med seg nærmere ti års erfaring fra webanalyse-faget.

- Jeg gleder meg utrolig mye til å få være med på å løfte Norges nettbutikker til neste nivå. Jeg elsker ehandel, og ser virkelig frem til å snakke data og optimalisering med alle som er interessert. CRO er jo det kuleste fagområdet, og jeg klør i fingrene etter å konvertere flere til å fokusere på konverteringsoptimalisering. Jeg har et fantastisk godt inntrykk av gjengen i PearlConvert, og det er få ting som motiverer meg like mye som engasjerte og dyktige kollegaer. Jeg ser veldig frem til å bli en del av gjengen, sier Nielsen.

PearlConvert er en del av Pearl Group og har spesialisert seg på digital handel. Pearl Group hadde en omsetning på 484 millioner kroner i 2021 og målet er å tredoble denne innen 2026, som Kampanje tidligere har skrevet.

Les også: Pearl Group kjøper design- og teknologibyrå - bygger nytt e-handelshus

Hun har de siste fire årene jobbet med webanalyse og brukeropplevelser hos Elkjøp og har også vært med på å bygge opp CRO-teamet. Før det jobbet hun med samme i Visma-konsernet.

Sjef for UX i PearlConvert, Ole J. Heintz, er tydelig på at det er alt annet enn enkelt å få tak i flinke folk.

- Det er knallhard konkurranse om de sterkeste talentene, og Julie var ikke et unntak. Med bakgrunnen fra Elkjøp kunne hun velge og vrake i tilbud fra de sterkeste byråene, men heldigvis trakk vi det lengste strået med vårt sterke fagmiljø for netthandel, CRO og brukeropplevelse i tillegg til kulturen vår.  Vi gleder oss til å få med Julie på teamet, og hun vil bli en sterk bidragsyter til vårt mål om å bygge Nordens fremste fagmiljø på optimalisering av digitalt salg, sier Heintz.

PearlConvert alene hadde en omsetning på over 50 millioner kroner i 2021 i Norge. For rundt to år side samarbeidet Pearl Group med kommunikasjonskonsernet Try om selskapet Try Pearl, men de to splittet etter hvert opp.

Les også: Try skiller lag med Pearl Group og overtar alle aksjene i Try Pearl