- Ark er en drømmekunde for oss og en liten fjær i hatten, sier daglig leder i Try Dig, Kaare Øystein Trædal.

Det er Try Dig som skal bygge opp Gyldendals bokhandelkjede Ark sin nye nettbutikk. Kjartan Dannatt, CTO i Gyldendal, forklarer at helt nye teknologiske løsninger, skreddersydd for å møte behovene til en moderne forbruker, vil ligge bak den nye nettbutikken.

- For oss er det helt avgjørende å levere den beste handleopplevelsen, om den så er på nett, i butikk eller på mobil. For å kunne innfri på dette så må vi modernisere oss, sånn at vi kan jobbe på en ny måte. I dag må man levere kontinuerlig på det teknologiske i takt med at kundenes behov endrer seg, og de endrer seg hele tiden, sier Dannatt.

Tar brukeropplevelse på alvor
- Vi er veldig fornøyde med å ha funnet en partner som TRY, som ikke bare skjønner oss som kunde, men også forstår våre kunder godt. Avgjørende for valget av partner var å kunne levere på moderne teknologi, å forstå forretning like godt som teknologi, og ha god kjemi. Det er få som sjekker av alle tre på en gang, sier Dannatt.

Trædal roser av Ark og Gyldendals satsing på brukeropplevelser i den nye løsningen.

- De vil ta brukeropplevelsen på alvor på ekte, og tør å ta de modige teknologiske valgene som kreves for å få det til. Brukere i dag stiller langt strengere krav og har svært høye forventninger til digitale handelsopplevelser. Da er ikke jobben ferdig ved lansering - på mange måter begynner den da, forklarer Trædal.

Skal lage Norges beste nettbutikk
Arks nye nettbutikk bryter nå med store plattformer og bygger en modulær IT-arkitektur.

- Det å kunne velge fra øverste hylle når det kommer til tredjepartstjenester som Ark ønsker å skru på for netthandelen, er et unikt konkurransefortrinn, sier Trædal.

- Når vi nå inngår et partnerskap er målet klart - vi skal lage Norges beste nettbutikk, sier Trædal.