(Saken er oppdatert): Altibox-kunder på Østlandet opplevde problemer med internettilbudet søndag kveld. Det oppgir kommunikasjonssjef for Lyse, som leverer Altibox, til VG.

- Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd, men mistenker at det har kommet et brudd på fibernettet som gjør at kundene i store deler av Østlandet vil oppleve forringelse av tilbudet, sa Andras Veggeland i Altibox til nettavisen tidlig søndag kveld. 

Dermed fortsetter problemene å tårne seg opp for internett- og TV-leverandøren som også ligger i en betent TV-konflikt med TV 2. Internettproblemene rammer kunder hos Eidsiva bredbånd, Kragerø, Sandefjord, Notodden og Viken Fiber.

Les også: Altibox om TV 2-forhandlingene: − Krevende

Det er områdene som tilhører Altibox-partnerne Eidsiva bredbånd, Kragerø bredbånd, Notodden energi, Sandefjord bredbånd og Viken fiber, som ble berørte.

Viken fiber skriver ifølge NTB på Facebook at de i tillegg til trøbbel med internett- TV-signaler, oppdaget problemer med Mine Sider, TV via app, TV via nettsiden og Altibox-appen. 

Viken fiber alene har 150.000 kunder. De bygger og drifter fibernett og leverer bredbåndstjenester til husstander og bedrifter i Buskerud, Oslo, Akershus, Vestfold, Østfold og Grenland.

I 22-tiden er det fremdeles 40.000 kunder som har problemer med internett, melder NRK.

– Vi jobber på spreng med å få trafikken til å gå andre veier mens vi retter denne feilen, men vi har dessverre ikke en rettetid på hvor lang tid dette vil ta, heter det i en uttalelsen fra selskapet.