Advokatfirmaet Haavind ønsket å skille seg ut i en konservativ bransje og samtidig bygge tillit, en utfordring som gikk til Neue Design Studio. Det har resultert i en ny identitet med en logo som skal fortelle en historie om samspill.

- Å gjøre design som skiller seg ut i en ganske stiv kategori er egentlig ikke så vanskelig. Utfordringen ligger i å også være tillitsvekkende og skille seg ut på en relevant måte, sier Erlend Kannert Istad, designansvarlig på prosjektet i Neue.

Haavind har nylig flyttet inn i nye lokaler like ved Nationaltheatret i Oslo og jobber innen et bredt spekter av områder. De forteller at å tiltrekke seg advokater, både unge talenter og erfarne spesialister, er et viktig mål.

- Det er en bransje preget av sterk konkurranse, og det å tiltrekke seg de dyktigste fagfolkene er avgjørende. Derfor er et moderne designkonsept viktig, sier kommunikasjons- og markedsdirektør i Haavind, Nicolai Heyerdahl, og utdyper:

Han sier den «nye logoen handler om samspillet mellom kompetanse og mennesker».

Designer Julian Schlicht i Neue mener det er lett å «gå seg vill i alt advokatfirmaene jobber med».

- Strategisk og designmessig tror vi sterkt på å vise kjernen i merkevaren og å velge virkemidler på en måte som gjør at det er interessant og relevant. Derfor velger Haavind både elementer som er uvanlige for advokatfirmaer som animasjoner og illustrasjoner, samtidig som noen konvensjonelle grep er valgt bort, sier han.

Teamet fra Neue består av nevnte Istad og Schlicht, i tillegg til rådgiverne Mathilde Emilie Johnsen og Sophie Stabell, og strategisk rådgiver Jørgen T. Helland.

Nytt design:

Her ser du mer av det nye designet til Haavind.