Tidligere i år ble det kjent at det norske oppstartsselskapet Confrere selges til Daily med base i Silicon Valley. Dermed var en fem år lang gründerreise over for Ida Aalen, som startet selskapet sammen med Dag-Inge Aas og Svein Willassen i 2017.

- Jeg lærte vanvittig mye av de fem årene som produktsjef i Confrere. Mye av det kan nok kalles etterpåklokskap. Men ved å hjelpe andre å lykkes, så kan den etterpåklokskapen komme til nytte, sier Aalen i en pressemelding.

Hun legger nemlig ut på en ny karriere som selvstendig rådgiver. Hennes ekspertise er produktstrategi, produktledelse, samt organisering og rekruttering av protuktteam.

- Foreløpig kaller jeg meg produktcoach, som er et etablert begrep i USA. Men jeg tar imot forslag til bedre oversettelser! 

Før hun var med å etablere Confrere jobbet Ida Aalen som digitalrådgiver i Netlife. Hun har også skrevet bøker om sosiale medier.

- Det er ingen hemmelighet at jeg gjerne har lyst til å jobbe med mediebransjen igjen. Norske medieselskaper har etter hvert utviklet veldig solide produktmiljøer, sier Aalen.

Hun går også med nye bokplaner og forteller at hun er i gang med å skrive fagbok om produktledelse

- Det finnes mange gode fagbøker på engelsk. Men når man leser de amerikanske bøkene må man gjøre en liten oversettelsesjobb for seg selv. Bøkene forutsetter gjerne at selskapet er stort og ressursterkt med mange lag av ledelse opp til toppen.