«Zuckerbergs store visjon er en gigantisk flopp», sier du i Kampanje. Det blir som å konkludere om en fotballkamp etter fem minutter.  Aller først, jeg er helt enig i at Metaverse er helt ubrukelig i dag. Likevel tror jeg det er dumt å avskrive det nå. Slik du fremstiller saken, høres det ut som at Facebook begynte å dabbe av i 2015, og at det først er nå selskapet selv har innsett problemet og derfor «kommet på noe lurt» for å snu dette.

Det er jo stikk motsatt. Allerede i 2014, året før share of search begynte å falle, kjøpte Facebook opp Oculus VR. Tenk litt på den. Da de var på sitt mest suksessfulle valgte de å gjøre en enorm investering i å kjøpe et selskap som lagde VR-briller. Folk trodde det hadde klikket for Mark da.

I stedet for å anklage dem for å være sene på ballen, vil jeg heller applaudere Facebook for å agere tidlig og være visjonær om en ny teknologi som kan komme til å ha store betydninger for hvordan mennesker kommuniserer.

Jeg er enig med deg i at det blir en flopp hvis de forventer at folk skal gå rundt med svære VR-briller rundt hodet. Men det skjønner selvfølgelig Facebook. Det er nok ikke uten grunn at de lanserte solbriller i samarbeid med Ray-Ban for et års tid siden. Sjekk ut https://store.facebook.com/no/glasses/.

Dette tror jeg bare er starten på eyewear som kan ta AR-teknologi videre, for deretter skalere videre ut mot VR og metaverset.

Det blir også en flopp hvis det ikke blir betydelig mye bedre grafikk. Men det tror jeg kommer. Hardware har en eksepsjonell vekst, og nå kommer 5G.

Men de har en tøff utfordring, uten tvil. Det er et enormt gap mellom Metaverse og hele Web3 på den ene siden, og hvor hvordan vi forholder oss til digitale medier i dag på den andre. Det blir ikke som å gå over fra Snake og SMS til Candy Crush og Messenger.

Men på den andre siden, det teknologiske landskapet er i endring. Web3 med NFT, blockchain og kryptovaluta begynner å få fotfeste, og det ansettes Web3-utviklere i et rasende tempo. Og hvis det er noen som skal kunne lykkes med disse grandiose visjonene, så er det jo ikke utenkelig at det er et ledende teknologiselskap med enorme mengder cash i banken. La oss ta en stauts om sju-åtte år og se hvor vi er da.