Kahoot-aksjen har stupt på børsen det siste året og aksjen er så langt i år falt og 50 prosent på Oslo Børs. Denne uken slipper quiz-selskapet sine resultater for årets andre kvartal og analytikere Finansavisen har snakket med i forkant av tallslippet mener mye av spenningen er knyttet til forventingene selskapet har for resten året.

- Det blir viktig å følge markedssynet og selskapets forventninger til resten av året, særlig om de gjør noe på guidingen, sier analytiker i Kepler Cheuvreux, Lars Devold, til Finansavisen.

Selskapet har hatt en voldsom vekst i antall gratisbrukere og meldte siste kvartal om snaue 31 millioner aktive brukere siste 12 måneder. Men utfordringen er å få flere betalende kunder, et tall som i dag ligger på 1,1 millioner kroner.

Dit har selskapet kommet uten å bruke noe særlig penger på markedsføring.

- Det mest interessante med selskapet i et kommersielt perspektiv er av vi bruker null kroner på markedsføring, har Kahoot-sjefen Eilert Hanoa tidligere uttalt.

Kahoot-sjefen har også fått støtte fra sin nestkommanderende Lars Erik Grønntun som tidligere har sagt følgende til Kampanje.

- Tradisjonell markedsføring prioriteres ikke på samme måte som virksomheter som må «kjøpe» seg markedsandeler, sa Grønntun høsten 2020.

Kepler-analytiker Devold mener selskapet må tenke annerledes fremover.

- Selskapet har så langt kunnet vokse billig gjennom en viral forretningsmodell. De svakere aktivitetstallene vi har sett de siste kvartalene, gjør at vi tror de fremover vil måtte bruke mer penger på salg og markedsføring for å oppnå veksten de ønsker, sier Devold.

Kahoot har i dag en markedsverdi på 10,8 milliarder kroner.