Appen BeReal, som kom allerede i 2020, går ut på at brukerne skal publisere og dele bilder med venner. I motsetning til andre sosiale medier skal appen fange «ekte» øyeblikk, spontant og uredigert.

Til TV 2 sier sosiale medier-ekspert Ståle Lindblad at dette kan være en viktig bidragsyter i en ellers retusjert hverdag.

- Appen blir en slags motvekt til de vanlige sosiale mediene hvor det er om å gjøre å fremstå så perfekt som mulig, sier han til kanalen.

Én gang i døgnet får brukerne varsel fra appen, og når varselet kommer må man ta og dele et bilde i løpet av to minutter. Brukerne vet ikke når på dagen varselet kommer.

For å kunne se bildene som dine venner legger ut, må du selv publisere dine bilder. Mobilen tar bilder med begge kameraene samtidig, for at både omgivelser og bruker blir dokumentert. Rekker man ikke tidsfristen på to minutter kan bildene deles senere, men da blir det merket at bildene er tatt for sent.

Ifølge OnlineOptimism viser tall fra juni i år at appen er lastet ned totalt 7,67 millioner ganger og har nærmere tre millioner aktive daglige brukere. Blant dem er flere nordmenn.

- Slike apper, som bryter litt med andre sosiale medier, kan fort vokse seg veldig store.

Appen er i skrivende stund på fjerdeplass på topplisten i den norske App Store, etter BankID, Norway Cup 2022 og Microsoft Authenticator.