- Med Mikkel på plass står vi i en enda sterkere posisjon til å hjelpe nye og eksisterende kunder med skalerbare netthandelsløsninger. Mikkel har en unik kombinasjon av kompetanse innen dataanalyse, teknologi, digitale plattformer og brukeropplevelser som vil komme våre kunder til gode, sier Monica Tvedt, teknologidirektør i Forte Digital.

Forte Digital har blant annet Norgesgruppen, Flokk og Farmasiet på kundelisten.

- Forte Digital er virkelig et selskap som applauderer og oppmuntrer til innovasjon. Jeg ønsker å bygge et domenespesifikt miljø som er entusiaster på e-handel. Jeg bruker ordet entusiast fordi det er viktig å virkelig brenne for e-handel for å levere verdi til kundene våre og være den proaktive partneren som er oppdatert på endrede markedsforhold, sier Næs, som legger til at det var fagmiljøet, kundeporteføljen og netthandselssatsingen som var avgjørende for at han takket ja til rollen i selskapet.

Undersøkelser fra NHO viser at netthandel i Norge økte med over 70 prosent mellom 2019 og 2022, og at netthandel har hatt en nedgang på 11,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Næs mener dette er som forventet, men påpeker at netthandel fortsatt er over 2019-nivået. Han mener mange butikker fortsatt har en jobb å gjøre hva gjelder digitale plattformer, kanalstrategi og personalisering.

- Det viktigste er å være relevant der kunden er og forstå hva kunden din ønsker. For selskaper som driver både fysisk og på nett innebærer dette å tenke helhetlig og legge en klar omnikanalstrategi, sier Næs.

- Det er fortsatt slik at de fleste nordmenn foretrekker handel i den fysiske butikken. Samtidig er jeg sikker på netthandel bare vil øke i fremtiden. Jeg tror pandemien har bidratt til å øke den digitale modenheten til forbrukerne, særlig innen netthandel. Det stiller nye krav til butikkene, fortsetter han.

Næs tror butikker som er tørr å utforske ny teknologi, digitale plattformer, smartbruk av data og personalisering vil være godt rustet for fremtiden.

- Dessverre er det slik at mange butikker i dag sitter på store datamengder om kundene som de ikke evner å utnytte på en verdiskapende måte. Bedre utnyttelser og tilgjengeliggjøring av denne dataen vil sørge for en bedre nettbutikk som er personalisert til kundens adferd, behov og preferanser. Det vil selvsagt gi høyere konvertering og samtidig sørge for at nettbutikken er godt rustet for fremtiden, sier Næs.