Fra 1. september blir Hasse Lindmo (49) en del av Nasjonal Sikkerhetsmyndighets (NSM) ledelse. 

- Å få bidra til å bedre samfunnets kunnskap, motivasjon og evne til å ivareta forebyggende sikkerhet står for meg som en av de aller viktigste og mest meningsfulle oppgavene fremover. Jeg gleder meg til å få ta del i dette arbeidet hos NSM, sier Lindmo i en sak NSM sine nettsider

I tillegg til bakgrunnen som kommunikasjonsdirektør i Redningsselskapet, har Lindmo erfaring med kriseledelse. Han har også lang erfaring fra mediebransjen - blant annet som redaksjonssjef i NRK, tv-produsent og som leder i flere produksjonsselskaper.

NSM skriver at de både jobber med å forebygge, avdekke og håndtere sikkerhetstruende virksomhet. De har blant annet det nasjonale ansvaret for å avdekke, varsle og koordinere håndteringen av alvorlige cyberangrep.

- Å styrke nasjonens felles evne og bevissthet rundt nødvendig forebyggende sikkerhet er viktig for å møte en krevende sikkerhetssituasjon i årene som kommer. Vi er svært glad for å få Lindmo med oss i dette arbeidet, sier NSM-direktør Sofie Nystrøm.

Les også: Nytt dataangrep mot norske nettsider – russiske hackere hevder å stå bak