Busy har i løpet av det siste året for alvor etablert seg som timeføringsselskap i bransjen og har fått flere større, og mindre, byråer på kundelisten.
- Målet vårt er å bli de kreative selskapene go-to-løsning, sa daglig leder i Busy, Jonas Klafstad, til Kampanje ved en tidligere anledning.
Og som en del av Pride-måneden juni bestemte selskapet seg i likhet med mange andre selskaper for å bytte ut den vanlige logoen med en logo kledd i regnbuefarger.
- Vi byttet logo i starten av juni, og for oss er det en selvfølge. Det handler om å vise at man støtter fellesskap - at folk skal få vise sin egen identitet, hvem man er og hvem man elsker. Det skulle bare mangle, sier Klafstad.
Logo-byttet falt imidlertid ikke i god jord hos alle. For noen dager siden fikk nemlig Busy inn en melding via sin chat. Meldingen kom fra en kunde som ikke satte pris på Busys Pride-logo.
- Det var en ganske hard ordbruk. Det ble påstått av vi bombarderte med propaganda, noe vi selv ikke kjenner oss igjen i, sier Klafstad.
Les også: Nytt selskap vil telle timer for reklame- og PR-byråene: - Ikke det samme som Timely-appen
Klafstad har delt sitt svar på meldingen på nettstedet Linkedin. Her har han også skrevet noen ord om hendelsen.
- Jeg blir stadig vekk overrasket over at folk skal være så ekstreme, når dette i bunn og grunn er veldig enkelt — fellesskap og friheten til å selv definere sin identitet, kjærlighet og seksualitet, skriver Klafstad på Linkedin.
Tar debatten
Klafstad forteller at Busys praksis er å holde all dialog med kunder konfidensiell, men at han ønsket å benytte anledningen til å ta opp et holdningsproblem på LinkedIn.
- Hvordan var det å se denne meldingen?
- Først og fremst vekket det en reaksjon. Jeg reagerte på holdningen - «at det å støtte frihet for alle er propaganda». For oss er ikke dette politikk, det handler om at vi støtter mangfold. Dette er også en debatt som vi har tatt internt hos oss og som vi har pratet en del om i det siste. Å ha et profesjonelt kundeforhold - for deretter å bli anklaget på denne måten – det er ganske spesielt, sier Klafstad og fortsetter:
- Vi har verdier i selskapet, men innlegget på LinkedIn var viktig for meg å publisere. Ikke for å henge ut noen, men for å vise at vi tar et standpunkt og står ved det.
- Hvordan kjentes dette ut på kroppen?
- For meg personlig blir jeg ikke påvirket, for jeg er ikke i en sårbar posisjon. Men jeg kan bare tenke meg hvor vanskelig dette er for folk som faktisk er det. Her følte jeg bare at jeg måtte si ifra og samtidig prøve å beholde et godt kundeforhold, sier Klafstad.
Stryker ikke kunden av lista
Klafstad forteller at han imidlertid ikke ønsker å avslutte kundeforholdet, selv om verdiene opplagt er forskjellig. Klafstad forteller at det er opp til kunden om samarbeidet skal avsluttes.
- Denne kunden skal få lov til å si og mene hva den vil, men kan ikke være med på å styre hva vi mener og hvordan vi skal fremme oss. Vi skal ikke nekte personen å mene de tingene der, men vi er ikke enig. Og det dette gjør er å belyse viktigheten av de små tingene, som det å bytte logo, sier Klafstad.
- Hvordan tror du dialogen med kunden blir fremover?
- Det er helt opp til kunden. Vi er opptatt av god kundebehandling. Jeg håper budskapet vårt endrer holdninger. Jeg mener denne situasjonen på en måte var litt givende for å kunne belyse de små tingene. Det denne personen gjorde var egentlig å skape enda mer oppmerksomhet rundt debatten. Og det er kjempebra, avslutter Klafstad.
Les også: Dette har Kiwi aldri gjort før: - Vil ikke bare skifte logo fordi alle andre gjør det
Jonas Klafstad bestemte seg både for å svare på henvendelsen, og dele svaret sitt på LinkedIn. Foto: Skjermdump.
Kommentér