Rickard Lawson er en av gründerne bak Strossle som siden oppstarten i 2014 har selskapet utviklet seg til å bli et av Nord-Europas ledende platformer for native annonsering og digital distribusjon.

Siden 2018 har Lawson ledet den internasjonale ekspansjonen av Strossle,  samtidig som han har vært tett knyttet til forretningsutviklingen av selskapet og salget til nederlandske Azerion i 2021.

Les mer: Azerion fortsetter Norden-raidet - kjøper content marketing-selskapet Strossle

Nå forlater han Strossle og jobben som markedsdirektør for å ta fatt på nye oppgaver som administrerende direktør i det norske design- og teknologiselskapet Uppercase.

- Jeg gleder meg helt enormt til å komme i gang etter litt ferie. Stadig flere bedrifter og start-ups forstår hvor viktig intuitivt design og brukervennlighet er for å skaffe kunder i dagens fragmenterte marked. Designprosessen kommer mye tidligere inn i forretningsutviklingen og teknologi er selve kjernen i morgendagens start-ups. På Uppercase får jeg jobbe med et team av eksperter som besitter enorm kompetanse på disse områdene. Dette blir utrolig gøy, sier Lawson.

Blir partner
Uppercase jobber med design, teknologi og forretningsutvikling for store merkevarer og mindre start-ups som Propely, Supertakst, Just Action, Brandpad og Crowdworks. Selskapet hadde en omsetning på 17,7 millioner kroner og et resultat før skatt på 2,1 millioner kroner i 2021.

- Vi har i en tid lett etter noen som kan styrke vårt lederteam og forsterke vår posisjon og strategi. Det er åpenbart viktig for et lite selskap å finne noen som virkelig forstår våre verdier og tanker om fremtiden. Vi fant en utrolig god match i Rickard, både faglig og personlig, og gleder oss enormt til å få han i full gang hos oss. Med hans varierte bakgrunn og erfaring på laget er vi klare for å gi gass videre og ta selskapet til nye høyder, sier Daniel Tveiten, Managing Partner i Uppercase.

Rickard Lawson går også inn som partner i selskapet. Han beholder samtidig aksjene sine i Azerion. Fra før av har Lawson eierandeler i Affinitet, søsterselskapene Medievekst og Scribber, og friluftskonseptet Revir.

Tok kontakt i pandemien
Dialogen med Uppercase startet under pandemien, forteller Lawson. 

- Tommy, som er en av partnerne der (Ulvesveen Stomlien, red. anm.) er en gammel kompis. Vi hadde en kaffe og en prat om fremtiden og strategien for Uppercase. Da var det først og fremst aktualt med styrearbeid. Men i mars tok de kontakt og lurte på om det var aktuelt å bli daglig leder og partner. Da nærmet jeg meg slutten av earn-out-perioden min i Strossle og det ble raskt klart at dette var en kjempespennende mulighet, sier Lawson.

- Var du på vei ut av Strossle da selskapet ble solgt til Azerion?

- Det var ikke sånn at det var gitt der og da, men det er ikke helt uvanlig når man går inn i en større enhet. Det ble en litt annen struktur i Azerion. Vi gikk fra nordisk ledelse til mer nasjonale team, og markedsføring er noe de driver med i Nederland, ikke lokalt. Da forsvant mye av det som var stillingsgrunnlaget mitt siden 2018. Men det er på veldig gode vilkår. Jeg er kjempefornøyd med salget og exiten min.