Petter Solberg har erfaring som interaksjonsdesigner og designleder i selskaper som Netcompany og Creuna (nå kjent som Knowit Experience). Nå er han ansatt som Head of UX i Forte Digital.

– Jeg valgte å starte i Forte fordi jeg opplevde at vi var på samme bølgelengde og delte de samme verdiene. At Forte satser på design og UX-faget og har en spennende vekstambisjon gjorde at jeg valgte å ta steget videre, sier Solberg.

Han skal lede over 20 UX-designere i design- og teknologibyrået som har kontorer både i Norge og Polen, og som har varslet utvidelse til Tyskland og Danmark. Petter Solberg går også inn i ledergruppen i Forte Digital.

- Jeg ser frem til å bli en del av det jeg oppfatter som et av Norges sterkeste fagmiljøer innen design og produkt- og tjenesteutvikling. Kjernekompetansen min er nok uten tvil det funksjonelle aspektet ved design og brukeropplevelse. Mitt synspunkt er at det som designes skal gi mening og ha en funksjon. Har den ikke det, er den ikke nødvendig, sier Solberg

Hans Huseklepp, Chief Experience Officer, beskriver Solberg som et forbilde innen UX-faget.

- Det er med stor glede vi ønsker Petter velkommen til Forte Digital og ledergruppen i Forte Experience. Han har en sjelden kombinasjon av ledelse-, design- og personalkompetanse som gjorde han til førstevalget når vi skulle ansette en ny Design Director. Gjennom Petter har vi fått et fantastisk forbilde internt i vår designavdeling, og også en kjemperessurs i våre kundeoppdrag, sier Huseklepp