Saken oppdateres.

Det er ikke bare i Cannes det deles ut gull for tiden, også i designbransjen deles det ut edle metaller i European Design Awards, også kjent som ED-Awards. Konkurransen fant sted i Talinn lørdag kveld.

Fagkonkurransen vurderer og plukker ut det beste av kommunikasjonsarbeid innenfor designfeltet fra siste år. Innsendte bidrag bedømmes av et panel av journalister og designkritikere fra femten europeiske designmagasiner og regnes som en av Europas største designfestivaler.

Lørdag kunne både norske Anti, Fasett og Noa Ignite juble.  

Anti ble det mestvinnende norske byrået og ble tildelt både gull, sølv og bronsje. De ble tildelt gull for Universitetsforlaget i kategorien Motion Logo, sølv for arbeidet med Otobong Nkanga for Henie Onstad Kunstsenter og bronsje for Bikeshop.

- Det å være på pallen med tre forskjellige jobber sier at vi fortsetter å leverer arbeide på svært høyt nivå! En identitet må leve i digitale flater, og da blir motion et viktig bærende element når vi jobber med merkevarer. Det å vinne både gull og sølv i denne viktige kategorien er noe vi setter veldig stor pris på. Ikke minst viser det at vår satsning på motion siste par årene viser resultater, sier Kenneth Pedersen, CEO i Anti i en melding. 

Fasett fikk gull for Lnett-logo
Den nye visuelle identiteten til Lnett, utviklet av Fasett i samarbeid med Studio Bergini i London, fikk gull i kategorien Company LogoBen Hodges har bidratt med 3D animasjoner og Allcaps på typografi.

– Å møte kolleger og konkurrenter fra hele Europa og se at våre arbeider innen grafisk design og branding blir lagt merke til og rangeres i toppen gir inspirasjon og energi til å stå på enda hardere for Lnett og alle våre kunder – og skape enda mer verdi for dem i årene framover, sier Pål Hjorth Berge, daglig leder i Fasett i en melding. 

– Det er svært kjekt å få denne anerkjennelsen ute i Europa, både for oss i Fasett og ikke minst kundene våre. Fasett skal alltid være i toppen av grafisk design og branding i Norge – og denne utmerkelsen hjelper oss i å beholde den posisjonen, fortsetter Hjorth Berge.

Noa Ignite fikk pris for Ruter-app
Sammen med Ruter og Bakken & Bæck kunne Noa Ignite hente hjem nok en pris for arbeidet med den nye Ruter-appen.

I mars fikk Ruter-appen DOGA-merket for design og arkitektur og i mai ble det Gull i Visueltprisen for Digitalt Design i kategorien produkter og tjenester. Lørdag plukket appen altså opp gull i kategorien Mobile App.

Håkon Tønnessen, CMO i Noa Ignite, forteller at Ruter har kobinert funksjonaliteten Ruter reiser og Ruter billett i en og samme app, med nye løsninger som personlig profil, kart og altenative reisemetoder.

Noa Ignite har vært Ruters strategiske samarbeidspartner i nærmere 10 år.  

- Prosjektet med Ruter har vært omfattende. Med flere leveranser i et så stort prosjekt over tid har det vært kritisk å beholde et helhetlig perspektiv med knallhardt fokus på kundemedvirkning for å sikre at vi blir en ekte innovasjonspartner for Ruter, sier Tønnessen i en melding. 

- Vi startet opp med et lite team som jobbet tverrfaglig med nøkkelpersoner i Ruter for å definere fremtidens salg- og betalingsløsninger. Deretter brukte vi design sprints, små eksperimenter og mange intervjuer og brukertester for å komme videre. Senere kom piloter i større og større skala, der vi testet funksjonalitet, poengsystemer, pris og hvordan nudge kunder til å gå og sykle mer. I flere prosjekter har vi også bygd både store og små fysiske og digitale prototyper, fortsetter han. 

Braathen Property fikk gull for Digital Installations.