Markedsdirektør i Fabel, Stine Ombustvedt, forteller at de så et behov for å posisjonere seg tydeligere som norsk leverandør av lytteropplevelser, og at de derfor inngikk samarbeidet med WAL i jakten på et nytt kommunikasjonskonsept.

- I en jungel av mer eller mindre gode tips, kan vi med vår erfaring og kompetanse gi lytterne de beste tipsene og skape lytteglede. Gjennom et veldig godt samarbeid med WAL, har vi utviklet konseptet «Lytt til oss». Et konsept med en fin dobbelbunn som fremhever våre sterke sider både når det gjelder anbefalinger og utvalg, på en gjenkjennelig og tydelig måte i alle kanaler. Og med en god porsjon glimt i øyet, sier Ombustvedt.

Fabel står nå med et nytt taktisk uttak og ny grafisk profil. I tillegg har WAL utviklet lanseringsfilmer med forskjellige lyttetips. Kampanjen vil gå på kino, TV, online og i sosiale medier i tillegg til radio, utendørs og print.

- Helt siden starten av samarbeidet med Fabel har vi jobbet med å utvikle et konsept som både ivaretar det taktiske og profilerende behovet til Fabel. Dette gjenspeiler både den lekne og distinkte profilen og de taktiske uttakene der vi skal snakke titler og pris, men gir oss også rom til merkevarebyggende kommunikasjon gjennom filmuniverset. Samarbeidet med Fabel-gjengen og prosessen har vært usedvanlig god, fra innsikt til uttak, forteller rådgiver i WAL, Sigmund Malkenes.

Filmene er laget sammen med Bacon og Kasper Häggström på regi og Kristian Kjelman som produsent.

 - I en tid hvor det er et hav av tips til ting man burde se og høre var det ganske naturlig å posisjonere Fabel som en slags trygg og kjent havn. Det kler de godt. Sammen med Kasper fikk vi laget et fint filmunivers med lun humor som skiller seg ut i kategorien, forteller kreativt team i WAL, Simen Frogner og Fredrik Bjørn.

I tillegg til Ombustvedt besto teamet fra Fabel av Eva Michelet Berntsen, markedsansvarlig, og grafisk designer Martine Bratli Hansen. Fra WAL var også prosjektleder Jenny Elise Hauge Waters, designer Kristine Gulheim og André Hay, motion, med på laget.

Se Fabels nyeste reklamefilm her: