Det norske solcelleeventyret til tidligere Schibsted-topp Andreas Thorsheim rigger seg for ytterligere internasjonal vekst. Nå ansetter han en egen global merkevaresjef og henter inn designere i Bleed for å styrke den visuelle identiteten internasjonalt.

Det er dagens skandinaviske markedssjef Elisabeth Gathe som får jobben med å forvalte og utvikle Otovo-merkevaren globalt. Gathe har mange års erfaring fra internasjonal merkevarebygging i Royal Caribbean, Stokke og Telenor Group.

- Fra en idè som ble formet rundt et kjøkkenbord har vi på seks år vokst i rekordfart. Vi er i åtte europeiske markeder og når vi går inn i fem nye markeder i løpet av dette året leder vi soleklart an i racet om å bli det første pan-europeiske solcelleselskapet. Etter flere år med fullt fokus på å bygge opp vår digitale plattform og et stort nettverk av installatørpartnere, gjør vi nå viktige investeringer for å bygge en sterk merkevare i hele Europa, sier Gathe.

Til hjelpe seg med arbeidet med designet og den visuelle identiteten så er det altså norske Bleed som får jobben

- Vårt design ble utviklet da selskapet var i en tidlig fase, og med de ambisiøse vekstplanene vi har, var det på tide å investere i en tydelig og sterk designprofil som vil spille en viktig rolle for å differensiere vår kommunikasjon, og sikre markedsandeler i land med ekstremt tøff konkurranse. Vi valgte Bleed til å hjelpe oss med denne jobben basert på deres sterke leveranser for andre internasjonale merkevarer, og vi gleder oss til å rulle ut endringene til alle markeder i ukene som kommer. Vi feiret lanseringen med å rebrande vårt franske datterselskap fra In Sun We Trust til Otovo, sier Gathe.

Saken fortsetter etter bildet.

Ny logo:

Den nye visuelle identiteten til Otovo er ingen revolusjon. .- Men den nye versjonen er tydeligere og mer moderne, på et vis også enklere i uttrykket, sier Christoffer Nøkleby i designbyrået Bleed om den nye Otovo-logoen.

- En drømmekunde
Selskapet går i disse dager inn i seks nye land i løpet av 2022 og noe av det Bleed skal bistå med er «å skape en tydelig visuell merkevare med global appell.»

- Otovo er blant de mest spennende og suksessrike norske start up’ene de siste tiåret, og har markert seg med sitt tydelig verdiforslag og internasjonale fokus. For oss som arbeider med strategisk design i skjæringspunktet kultur, teknologi og samfunn, er dette en drømmekunde, sier partner og daglig leder i Bleed, Christoffer Nøkleby.

- Hva er forskjellen på den nye og den gamle logoen? 

- Den nye visuelle identiteten til Otovo er ingen revolusjon, men den nye versjonen er tydeligere og mer moderne, og på et vis også enklere i uttrykket. Men den viktigste endringen ligger ikke i logoen isolert sett, men i at Otovo nå har fått et designsysten som gjør markedsavdelingen i stand til å kombinere sentralt kontrollert tydelighet med lokale tilpasninger i de forskjellige markedene, sier Nøkleby.

Solcelleselskapet Otovo har siden oppstarten i 2016 installert paneler på mer enn 10.000 tak i Europa, og har som visjon å sikre lokal, fornybar energi til alle hjem.