Netlife har gjennom eierselskapet Y3 Gruppen (tidligere Netlife-gruppen, red. anm.) kjøpt seg inn i teknologi- og designbyrået Okse.  Netlife kjøper en tredjedel av aksjene av byrået som i fjor hadde en omsetning på 16,5 millioner kroner og et overskudd på drøye to millioner kroner.

- Nå har jeg sittet i styret i Okse i to år og jeg har virkelig for sansen for denne gjengen. De har en helt unik bedriftskultur, er faglig veldig sterke og er rett og slett en gjeng fininger, sier Jostein Magnussen, gründer i Netlife.

Okse har hovedkontor i Stavanger, men er i ferd med å etablere seg i Oslo og nå får de altså drahjelp fra det Posten-kontrollerte Netlife til satsingen.

- Det hadde ikke vært aktuelt å gjøre dette med noen andre enn Netlife. Netlife er den desidert sterkeste merkevaren innenfor vårt fag her til lands og det er et vanvittig kompliment at de vil gjøre dette med oss, sier Knut Erik Hæhre, daglig leder i Okse, til Kampanje.

Samarbeidet mellom de to selskapene startet for noen år siden. Både gjennom sparring og ved at en Okse-ansatt jobbet på et Netlife-oppdrag.

- Dette er akkurat den type samarbeid vi har tro på: Ingen forpliktelser, men med mange muligheter til å finne bra ting vi kan gjøre sammen, sier Erling Håmsø, strategisk designer i Okse og en av to gründere.  

Netlife Design er et av de ledende UX- og designmiljøene i Norge og er i tillegg til sine mange seiere på Kampanjes byråkåring «Byråprofil» også synlig som arrangør av konferanser.  De siste tre årene har Netlife blant annet arrangert konferansen Y Oslo med suksess og i år er konferansen i oktober allerede utsolgt.

- Netlife har aldri hatt noen sterk tilstedeværelse i Stavanger og skal heller ikke ha det. Men nå får vi muligheten til å samarbeide med de beste i Stavanger og bidra til etableringen i Oslo. Til høsten arrangerer vi Y-konferansen igjen og da kjører Okse en lokal variant i Stavanger. Dette gleder vi oss til, sier Beth Stensen, daglig leder i Netlife.

I en melding heter det at selskapene på mange måter er like, men der Okse stiller stort sett med UX-spesialister inn i kundens team, mens Netlife stiller oftere med hele tverrfaglige team som skal løse kundens utfordringer.