Tidligere i år hentet IT-konsulentselskapet Sopra Steria Anders Kunz for å drive avdelingen for design og innovasjon, Sopra Steria Creative. Avdelingen som nå består av om lag 100 personer fordelt på fire norske byer.

- Vi assosieres kanskje med et IT-tungt miljø, men for oss er det muskelen som gjør at vi faktisk kan lage noe som endrer verden. Målet er å bli Norges mest meningsfylte sted for kreative. Når du betaler skatt, søker om foreldrepenger eller noen nær deg går bort er sjansen stor for at du møter noe av Sopra Sterias arbeid. Vi digitaliserer både det offentlige og private Norge og det gir oss et enormt ansvar - et ansvar vi som kreative må ta på høyt alvor, sier Kunz.

Kunz har fått med seg mengder av erfaring i ledergruppa. Han har hentet fra tungvektere som SDG, NOA Ignite, Knowit og Halogen.

- De digitale skillene vokser stadig, både mellom gammel og ung, rik og fattig, syk og frisk, innenfor og utenfor. Derfor skal vi tiltrekke oss talentene som vil sikre en rettferdig og likeverdig digital verden også i årene som kommer og forstår hvordan vi som designer bidrar på en god og meningsfylt måte, sier Kunz.

Tonje Børke og Madeleine Heibo-Tuverud har blitt ansvarlige for byråsatsningen til Sopra Steria som skal fokusere på merkevarebygging. Line Helle, Eli Toftøy-Andersen, Hilde Hannestad og Thor Moesman er ansvarlige for digital design. Magne Ekerum, Ida Noemi Vidal og Margaret Sommervold bygger tjeneste- og businessdesign, mens Liv Ragnhild Sjursen er ansvarlig for innholdsdesign.

- Vi tror oppriktig på at hjertet er den viktigste arbeidsmuskelen og det er utrolig hva folk får til når de blir gira og får jobbe med det de brenner aller mest for. Innovasjonsprisen gir rom og mulighet til å utforske egne drømmer for noen av konsulentene våre, men det gir oss også mye læring i hvordan vi som helhet bygger et genuint meningsdrevet konsulenthus for kreative, sier Hannestad.